Harri Aalto: Suuret kapupungit sote haaskalla

29.03.2019, Harri Aalto

Meillä Suomessa ollaan aina hurraamassa kovaan ääneen suvaitsevaisten ihmisten mielipiteistä. Suvaitsevaiset ihmiset ja heidän mielipiteensä ovat mielipiteiden ”aatelia” eli niitä ei voi kyseenalaistaa. Suvaitsevaisten ihmisten totuus asioista on vain se ainoa oikea, eikä heille voi esittää muita totuuksia, sillä he ovat erehtymättömiä. Suvaitsevaiset ihmiset ovat koko yhteiskuntamme oikeudenmukaisuuden selkäranka ja joka tätä uskaltaa epäilä, nimitetään yleensä ”populistiksi”, natsiksi tai rasistiksi.

Parhaiten tämä suvaitsevaisten ihmisten ylivertaisuus meihin muihin tavallisiin ajattelijoihin tulee esille, ei työperäisen maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Ei työperäiseen maahanmuuttoon myönteisesti eli suvaitsevaiset suhtautuvat ihmiset Suomessa kuten muuallakin Euroopassa toitottavat sitä samaa seuraavaa mantraa: ”Kaikki tänne vain, kyllä meidän maan veronmaksajilla on varaa elättää kaikki tulijat vuosikaudet.” Ja jos uskaltaa esimerkiksi Suomessa kysyä, että mistähän rahat tähän holtittomaan maahanmuuttoon otetaan, niin vastaus on kysyjälle heti syyllistävä yleistys: ”Sinä olet taas niitä rasisteja.”

Suvaitsevat ihmiset meillä Suomessa eivät suvaitse esimerkiksi ei työperäisestä maahanmuutosta asiallista keskustelua, vaan todellisuutta halutaan paeta rasismihöpötyksen taakse.

Suvaitsevat ihmiset tekevät karhunpalveluksen tavallisille suomalaisille ihmisille sekä tasa-arvoista kohtelua vaativalle yhteiskunnallemme. Se, että suomalaisten verorahoja käytetään surutta vuositasolla 2-4 miljardia euroa (laskutavasta riippuen) ei työperäisen maahanmuuton ja sen lieveilmiöiden ylläpitämiseen ja korjaamiseen ei pitäisi olla tabu eli kielletty asia, jonka nostaminen avoimeen keskusteluun on lähes rikollista toimintaa suvaitsevaisien ihmisten mielestä. Suomessa vaaditaan aina suureen ääneen kansalaisten oikeudenmukaista kohtelua ja avoimuutta asioissa, niin kuitenkin tarjotaan mm. maahanmuuttoasioissa vain sitä yhtä totuutta.

Yhden totuuden suvaitsevainen mielipide ja sen pönkittämistä voidaan hyvin luokitella rasismiksi tasa-arvoista ja oikeudenmukaista suomalaista yhteiskuntaa kohtaan. Yhden mielipiteen salliminen esimerkiksi juuri maahanmuuttoasioiden tiimoilta lähenee diktatuurisen hallinnon mielikuvaa. Ei kai Suomi ole luisumassa kohti jonkinlaista tekopyhää suvaitsevaisen yhteiskunnan itsevaltiutta eli diktatuuri. Adolf Hitler ja hänen kansallissosialistisella natsipuolueella oli myös tarjolla aikanaan vain sitä yhtä totuutta, joka johti kaikkea muuta kuin hyvään lopputulokseen. On siis tärkeä katsoa asioita, myös maahanmuuttoasioita, useammalta kantilta ja kohdella niitä omasta suvaitsevaista mielipiteestä eroavia kannanottoja myös suvaitsevaisesti ja asiallisesti.

 

Harri Aalto

eduskuntavaaliehdokas 61
Pirkanmaan vaalipiiri