Koemme nyt ensimmäisten NATO-vaalien alusaikaa.
Kaksi vuotta sitten Helsinkiin perustettu NATO:n ja EU:n hybridikeskus ei ehtinyt toimia presidentinvaaleissa, mutta eduskuntavaaleissa näemme sen vaikutuksen ensimmäistä kertaa.

Presidentinvaaleissa vuosi sitten Paavo Väyrynen oli ainoa ehdokas, joka kyseenalaisti NATO:n kanssa solmitun isäntämaasopimuksen ja mittavat NATO-johtoiset sotaharjoitukset.

Koska suomalaiset eivät kannata NATO:oon liittymistä, meidän mielemme tulisi muuttaa NATO-myönteisiksi. Tätä varten Sipilän hallitus perusti mediapoolin, jonka jäseneksi ovat liittyneet kaikki johtavat tiedotusvälineet - Yle, MTV ja lehdistö. Mediapoolin toimintaa rahoittaa valtio, valtion Huoltovarmuuskeskus. Poolin tehtävä on mm. torjua NATO-vastaisuutta. Tämä on ollut luettavissa Huoltovarmuuskeskuksen/Mediapoolin nettisivuilta. Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoimituksen päällikkö Jouko Jokinen on ottanut ohjat tiukasti käsiinsä. Hän on päättänyt hallintoneuvoston antamien ohjeiden vastaisesti jättää Paavo Väyrysen Seitsemän tähden liikkeen eduskuntapuolueiden vaaliohjelmien ulkopuolelle.
(Lisätietoja: www.turpeinen-saari.net)

Pirkko Turpeinen-Saari

PIRKKO TURPEINEN-SAARI

Pirkko Turpeinen-Saari on entinen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston pitkäaikainen jäsen. Hän on psykiatri ja toiminut Helsingin kaupungin nuorisopsykiatrian ylilääkärinä. Turpeinen-Saari on toiminut kansainvälisissä humanitaarisissa tehtävissä. Hän on Tähtiliikkeen ehdokkaana Helsingissä.

 


 

Valmistaudumme Suomen ensimmäisiin NATO-vaaleihin. Siksi NATO-jäsenyydestä ei haluta nyt puhua. Kansalta haetaan avointa valtakirjaa, jolla Suomi voitaisiin kansan tahdon vastaisesti viedä sotilasliiton jäseneksi.

Edes tasavallan presidentti Sauli Niinistön vetoomus ei ole saanut aikaan turvallisuuspoliittista keskustelua.

Tähtiliike ei hyväksy Suomen liittymistä NATO:oon. Emme hyväksy myöskään EU:n muuttamista sotilasliitoksi, joka olisi NATO:n eurooppalainen pilari.

Suomen ei pidä sitoutua vastaamaan muiden EU-maiden puolustuksesta eikä osallistumaan Euroopan ulkopuolisiin sotiin. Viime vuoden presidentinvaalien yhteydessä ja sen jälkeenkin Sauli Niinistö on korostanut, että sotilaallinen liittoutumattomuus on paras ratkaisu Suomen turvallisuudelle. Menettäisimme sen tarjoamat edut, jos Venäjä alkaisi pitää Suomea samanlaisena turvallisuusuhkana kuin NATO:a.

Suomen on pidättäydyttävä osallistumasta sellaisiin sotaharjoituksiin, jotka horjuttavat Suomen puolueettomuuden uskottavuutta. Suomen tulee vahvistaa asemaansa sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana, joka ei salli aluettaan käytettävän vihollisuuksiin muita maita vastaan.

(Lisätietoja: www.paavovayrynen.fi)

Paavo Väyrynen

PAAVO VÄYRYNEN

Paavo Väyrynen on toiminut kansanedustajana vuodesta 1970 alkaen ja ministerinä viidellä eri vuosikymmenellä. Ulkoministeriön johdossa hän on toiminut pidempään kuin kukaan muu. Väyrynen on valtiotieteen tohtori ja kansainvälisten suhteiden dosentti. Hän on Tähtiliikkeen ehdokkaana Uudellamaalla.