Vaaleihin vaikuttaminen

Tiina Arlin 14.3.2019

Vaaleihin on nyt tasan kuukausi aikaa.

Tiina Arlin

 

Mediassa on ollut paljon juttua vaaleihin vaikuttamisesta, vaalihäirinnästä, sananvapaudesta, demokratiasta ja tasa-arvosta.

Samalla kun media on olevinaan huolissaan ja huutelee noiden asioiden perään, se itse monissa kohdin toimii vähintäänkin oudosti.

Millaista vaaleihin vaikuttamista on se, että Seitsemän tähden liike jätetään yhtäkkiä ulos 14.3. Iltasanomien Vaalimessuilta Sanomatalolla sen jälkeen kun vahvistus osallistumisesta on jo saatu.

Kuinka demokraattista on jättää eduskuntapuolue Seitsemän tähden liike ulos Ylen eduskuntapuolueiden puheenjohtajien suuresta vaalikeskustelusta 14.3.

Millaista sananvapautta edistää Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtajan jättäminen ulos Ylen eduskuntapuolueiden puheenjohtajien tenteistä.

Millaista vaikuttamista vaaleihin on se, että eduskuntapuolue on vaaligallupeissa ryhmässä muut eli sitä ei kyselyissä mainita nimeltä eikä se näy omana palkkinaan tuloksissa.

Onko media ja suuri yleisö todella sitä mieltä, että media kohtelee eduskuntapuolueita tasa-arvoisesti esimerkiksi puolueiden tiedotustilaisuuksien uutisoinnin suhteen.

Nyt jos koskaan on äänestäjien näytettävä, ettei heitä tule aliarvioida ja väheksyä.

Jokainen ääni on tärkeä. Äänestämättä jättäminen on lähestulkoon tyhmintä mitä voi näissä vaaleissa tehdä.

Tehdäänpä yhdessä sellainen Tähti Sätky, että äänivyöryä voidaan ihmetellä vielä vuosienkin kuluttua.


Tiina Arlin