PETRI KAIVANTO

on monipuolisesti kokenut median ja kulttuurin ammattilainen.

toimittaja, muusikko
Vantaa​

Petri Kaivanto kokee olevansa kansainvälinen kansallismielinen, jota kiinnostaa pienten kansojen ja kulttuurien puolustaminen sekä koko maapallon kestävä ekologinen kehitys.

Suomen ja koko Euroopan idea on Petristä keksittävä uudestaan, koska EU ei ole palvellut kansalaisiaan alkuunkaan lupauksien mukaisesti ja haitat ovat olleet hyötyjä suuremmat. Halvauttavaa lainsäädäntöä, byrokratiaa ja säätelyä on saatu kohtuuttomasti lisää, mutta moni olennaisempi asia kuten minimipalkka, verotus tai sähkötöpselit ovat jääneet harmonisoimatta. Etenkin suuret maat ovat sooloilleet omia diilejään Euroopan laitamaiden jäädessä maksumiehiksi.

Rauhanprojektinakin EU on ollut aika onneton esimerkkeinä mm. Katalonian itsenäisyyden väkivaltainen estäminen, Jugoslavian hajoamissodat, Kyproksen jako jne. Nykymuotoisella Euroopan Unionilla ei ole hänestä riittävästi kansalaistensa luottamusta.

Petri Kaivanto on toiminut monenlaisissa rooleissa musiikin, teatterin, radion, television ja muun viestinnän parissa mm. YLE Radio Suomen maakuntaradion toimittaja-reportterina, Populaarimusiikin museon verkkosivuston päätoimittajana, musiikkiteatterisäveltäjänä, tangolaulajana, matkaoppaana… Hän on asunut ja työskennellyt tällä vuosikymmenellä mm. Argentiinassa, Panamassa, Kuubassa, Pariisissa ja Roomassa.

Petri opiskeli ennen antautumistaan työelämälle Helsingin yliopistolla pääasiassa italiaa ja ranskaa, mutta häneltä sujuvat työkielinä myös espanja, englanti ja ruotsi.

Petrillä on ammattiensa, harrastustensa ja perhetilanteensa ansiosta hyvin laaja ymmärrys maailmasta, erilaisista yhteiskunnista ja yhteiskuntaluokista. Tällä hetkellä hän työskentelee päätoimisesti freelance-kääntäjänä ja asuu Argentiinassa kuubalaisen puolisonsa kanssa.

Köyhistä maista rikkaampiin maihin suuntautuvaa maahanmuuttoa hänestä on voimakkaasti vastustettava, sillä se kurjistaa monin tavoin sekä lähtömaita että vastaanottavia maita. Eurooppa on täynnä ja puheet työvoimapulasta humpuukia, sillä EU-alueella on jo miljoonia työttömiä työkykyisiä.
Vuonna 1996 Petri osallistui edellisen kerran europarlamenttivaaleihin Nuorsuomalaisten sitoutumattomana ehdokkaana. Sittemmin hän on osallistunut vain valtiollisiin vaaleihin eri puolueiden ehdokkaana tai taustajoukoissa. Luottamustehtävistä mainittakoon 8 vuotta Helsingin
käräjäoikeuden lautamiehenä, pari vuotta Teoston jakosääntötoimikunnassa ja viimeksi varajäsenenä Rooman Pohjoismaisen taiteilijayhdistyksen hallituksessa.

Euroopan parlamentissa Petri tahtoo puolustaa niin Suomen kuin koko Euroopan selviytymistä meneillään olevan taloussodan melskeissä. Erityisesti häntä kiinnostavat sananvapaus, tekijänoikeus ja EU:n ulkosuhteet.