MAURI NYGÅRD

”Vanha ukko, mutta valittiin 2011 nuorten eduskuntaan.”

Fil. lis., ent. Maakuntaliiton johtaja
Kokkola

Synt. 1942 Siikajoella.

Fil.lis., eläkeläinen, maailmanparantaja ja toisinajattelija, ollut työtön, kunnanjohtaja, K-P:n maakuntaliiton johtaja, suunnittelupäällikkö Vaasan läänin seutukaavaliitossa, seutukaavatutkija Kainuussa, tutkija Oulun yliopistolla, Kanadan hallituksen stipendiaatti, kehitysmaamaantieteen assistentti Helsingin yliopistolla, Prof. Stig Jaatisen alaisena tutkinut pellonvaraustoimintaa ja asutustoimintaa, tutkimussihteeri yhdyskuntasuunnittelualan konsulttitoimistossa, television kameramies, sekatyömies kesäisin kouluaikana, avustava perheenjäsen asutustilalla.

Yleismies opintojenkin puolesta: Pääaine maantiede, sivulaudatur yhdyskuntasuunnittelusta Tekn. kork.koululla, eläintiede cl, sosiologia cl, tilastotiede a, kemia a, kansantaloustieteen, perinnöllisyystieteen peruskurssit, taidetta ja tekniikkaa Ylen kameramieskurssilla. Kuunteli esitelmiä Halifaxin Afrikka Instituutissa.


Kysymykseen, mitä toimia Suomi tarvitsee juuri nyt selvitäkseen kansakuntana eteenpäin, vastasin aiemmin:

"Tärkeintä on Suomen pitäminen erossa sodista ja kansanvallan lisääminen eli talouden, median ja politiikan blokin saaminen aisoihin. Nyt elämme pehmeässä fasismissa.

Riski sotiin vähenee, kun palautetaan puolueettomuus. Ei Natoon suoraan eikä EU-mutkan kautta. Irtisanotaan isäntämaasopimus, luovutaan provosoinneista ja pakotteista Venäjää kohtaan.
Kansanvalta lisääntyy, jos median ja talouden valta otetaan mukaan perustuslakiin. Kun kansanvalta lisääntyy, päästään eroon eurosta ja EU:sta, ja elintasoerot kapenevat."

Lisään, että korottamalla hyvätuloisten veroja saadaan varoja hoitotyöhön ja koulutukseen. Veroja voidaan ja pitää korottaa eli perutaan annettuja alennuksia, 9 mrd kaikkiaan!

Tärkeimpiä yhteiskunnallisia saavutuksiani ovat
1) ammattikorkeakoulujärjestelmän tuominen Suomeen ja Keski-Pohjanmaalle,
2) käynnistin prosessin, mikä johti asbestisementtiputkien valmistuksesta ja asentamisesta luopumiseen,
3) Kainuun kyläprojekti, mikä johti mm. muutaman yrityksen perustamiseen ja hillasuon suojeluun,
4) kantojen energiakäyttöprojekti, mikä johti patentteihin, pellonraivaukseen ja yrityksen hakealalle,
5) liitännäiselinkeinoprojekti, mikä johti mm. liitännäiselinkeinoneuvojan toimen perustamiseen,
6) kalastustekninen koeasema,
7) tutkimus kalojen säilömisestä AIV-liuoksessa, (onnistui),
8) uudenlaista ojitusmenetelmää tutkiva Latvavesiprojekti, jossa nostetaan pohjaveden tasoa (on hiilipäästöjen kannalta noussut ajankohtaiseksi),
9) luomuviljelyn edistämistä kursseineen,
10) Hannu Ahon tuella puuenergia MTK:n asialistalle,
11) menetelmä palvelujen omavaraisuusprosentin laskemiseksi,
12) Kokkolan sotilaspiirille lisäaikaa,
13) K-P:n Maakuntaliitto laajimmillaan,
14) idea kaksoismaakunnasta Kalajokilaakson kanssa odottaa vielä toteuttamistaan, samoin
15) tuki kyläkouluille.


Vastustaa valtion omaisuuden lahjoittelua ja vastusti SOTEa, se tähtäsi yksityistämiseen. Maakuntahallintoon tehtävät valtiolta kunnat säilyttäen! Sote-alalle yhteistyötä, valtiolta lisää resursseja ja suuryritykset pois. On sallittava, että terveyskeskukset liittyvät sairaanhoitopiiriin, kuten tynkä-Keski-Pohjanmaalla toteutui.

Ollut Keskustan jäsen, sitten IPUn jäsen ja puolueen varapuheenjohtaja, Kansalaispuolueen jäsen ja sen kaappaamisen jälkeen Seitsemän tähden liikkeen jäsen.

Vastustanut EU-jäsenyyttä mm. VEU:ssa ja saanut siitä maksaa. Kääntänyt toisen kanssa Naton kanssa tehdyn isäntämaasopimuksen ja toimittanut kirjan ”Näin Suomea viedään”, josta Suomen media Perhonjokilaaksoa lukuun ottamatta vaikeni.

Harrastaa kirjoittelua, kalastelua ja metsästystä lintukoiralla ja on sitä mieltä, että Suomi ei tarvitse sutta eikä susi Suomea. Harrastaa myös hirsitaloa. Halusi nähdä, onnistuuko talon siirtäminen kokonaisena Vetelistä meren tuntumaan, ja onnistuihan se.

Maahanmuutosta: pieni määrä on kuin suola keitossa, piristää ja tuo omat hyvät maut esille, mutta pitää varoa, ettei lorahda liikaa. Nyt lorahti, ja tarvitaan rajatarkastukset ja kunnolliset pakolaisleirit työpaikkoineen EU:n ulkopuolelle.

Pimeästä ulkomaisesta työturismista päästävä eroon! Enkä rakasta työskentelyä, jolla hankitaan sosiaaliturvaa ulkomailla asuvalle perheelle ja itselleen, jos huomattavan osan ajasta on ulkomailla. Halpamaasta kulkeva saa valuuttakurssien vuoksi ikäänkuin moninkertaisen palkan, joten kannattaa työskennellä alipalkattunakin. Eesti on noussut osaksi Suomessa työskentelyn
johdosta, eikä se enää olekaan entisen kaltainen halpamaa. Ulkomaalaiset tulevat kalliiksi, jos syrjäyttävät suomalaisia työttömiksi.

Katso: Facebook ”Tietoja minusta”, toisinajattelija.fi, You Tube, Pohjantahti-lehti, TähtiTV.

Tukitili FI53 4055 0016 8558 72