MARTTI ISSAKAINEN

Kokemusta ja näkemystä Suomen EU-politiikkaan.

metsänhoitaja, yrittäjä
Helsinki​

Metsänhoitaja, yrittäjä Martti Issakainen on tehnyt yli 40 vuoden uran kansainvälisen kaupan parissa.

Hän on toiminut metsäsektorilla mm. Tapiossa hallinto- ja suunnittelutehtävissä, Metsäteollisuudessa tiedottajana, SITRA:ssa asiantuntijana, metsätuotteiden viennin johtotehtävissä, USA:ssa ja Kanadassa asiantuntijastipendiaattina, toimitusjohtajana Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa yli 10 vuotta. Viimeiset yli 20 vuotta hän toiminut perustamansa kansainvälisen konsulttiyrityksen omistajana/johtajana. Pääasiallisin toiminta -alue on ollut etenkin viime vuosina EU.

Martti haluaa antaa kokemuksensa Suomen käyttöön EU-parlamentissa. Hänen erityisosaamisensa on ns. metsäklusterissa. Suomi elää metsästä vielä tänäkin päivänä. Metsä-, puu- ja metsäkoneteollisuus siihen liittyvine palveluksineen on maailman huippua ja muodostaa n. 20 % Suomen kokonaisviennistä.

Sen edelleen kehittäminen ja toimintaedellytysten sekä kansainvälisen kilpailukyvyn varmistaminen ovat keskeisin asia, johon Martti aikoo omistautua EU- parlamentissa, jos tulee valituksi sinne.

Metsäsektorille haitalliset EU-direktiivit on päättävästi torjuttava. Metsäsektorin merkitys Suomen viennille, taloudelle ja työllisyydelle on suhteessa kaikkein tärkein verrattuna mihin tahansa muuhun maahan maailmassa.

On ehdottoman tärkeä, että Suomen metsäpolitiikka pidetään kansallisissa – omissa käsissä - myös jatkossa. Martti vastustaa jyrkästi EU:n yhteisen metsäpolitiikan luomista, jolloin maat joiden metsäsektorin merkitys on vähäinen, pääsisivät päättämään Suomenkin metsäpolitiikasta. Sitä on vastustettava ja se on estettävä.

Martti harrastan kirjallisuutta, kansainvälistä politiikkaa, liikuntaa ( hiihto, kävely, pyöräily, keilailu) sekä liikkumista ja monipuolisen elämän tarkkailua luonnossa.

Hän on julkaissut kirjan ”Euroalueen joutsenlaulu”, jota saa kirjakaupoista, myös e-kirjana. Martti on toiminut myös free lancer toimittajana useampaan ammattilehteen sekä radio Deissä.

Myös yhdistystoiminta on tullut hänelle tutuksi lukuisien hallituksen puheenjohtajuuksien ja jäsenyyksien kautta, mm. Pohjola Norden, Föreningen Norden, Stelk Finland, Venäjän luostarien ystävät, Keravan karjaseura jne.

Martti Issakaisen pohjoismaiseen perheeseen kuuluvat vaimo, kolme lasta ja viisi lastenlasta. Hänen sukujuurensa ovat pakkoluovutetussa Karjalassa (Suojärvi ja Korpiselkä) ja hän on Helsingin ortodoksisen kirkon aktiivijäsen.

Kansainvälisten tehtävien koulimana Martti puhuu sujuvasti englantia, ruotsia, tanskaa ja livviä. Useamman muun kielen ymmärrys on myös tarttunut takkiin.

ENEMMÄN SUOMEA - VÄHEMMÄN EU:TA.