KIMMO KAUTIO

asiantuntija
Hattula

Kimmo Kautio on työ- ja elinkeinohallinnossa tuetun työllistämisen asiantuntijana leipänsä ansaitseva, 36-vuotias yhden lapsen isä, poliitikko ja vapaa kirjoittelija, joka on tullut politiikkaa seuraaville tutuksi muun muassa Uuden Suomen puheenvuoro-bloginsa kautta.

Hän on syntyisin Päijät-Hämeen puolelta Kärkölästä, mutta muuttanut perheensä kanssa Kanta-Hämeeseen jo neljäsluokkalaisena. Koulujen jälkeen hän on asunut salibandyn, opiskelujen ja muiden syiden vuoksi Hämeenlinnassa, Seinäjoella ja Ylöjärvellä. Tällä hetkellä Kimmo on kirjoilla sukutilalla Hattulan Lepaalla, mutta asuu käytännössä arkisin Hämeenlinnassa.

Kimmo on valmistunut ylioppilaaksi Parolan lukiosta vuonna 2001. Sen jälkeen hän on opiskellut kaupallista alaa ja suorittanut sekä yrittäjän ammattitutkinnon että työvalmennuksen erikoisammattitutkinnon. Työurallaan hän on toiminut monenlaisissa tehtävissä, kuten varasto- ja myyntitöissä, projektipäällikkönä 4H-yhdistyksessä, työvoimaneuvojana ja asiantuntijana työ- ja elinkeinotoimistossa sekä valmennus- ja kehityspäällikkönä keskisuuressa salibandyseurassa. Kimmo harrastaa lukemista, kirjoittamista monissa muodoissa ja lenkkeilee, kun aika antaa myöden. Hän on toiminut myös salibandyn parissa pitkään. Ensin pelaajana aina divari- ja liigatasolla asti ja sittemmin valmennustyössä, jonka tueksi mies on suorittanut salibandyn lajiliiton korkeimman tason valmentajakoulutuksen.

Kimmon vaaliteemat eurovaaleissa 2019:

PUOLUEETTOMUUSPOLITIIKAN PERINTÖÖN NOJATEN SUOMI VOI OLLA KOKOAAN SUUREMPI MYÖS EUROOPAN UNIONISSA

Euroopan unionin liittovaltiokehitys on määrätietoisesti torjuttava. Lisää EU:ta ei ole mikään toimiva patenttiratkaisu kaikkiin Euroopan kohtaamiin ongelmiin.

Euroalueen hallittuun purkamiseen on varauduttava ja valmistauduttava. Euro on epäonnistunut ja se tulee myöntää. Se, että eurooppalaisen matkailijan rahanvaihto olisi helpompaa, ei ole kestävä peruste ylläpitää monille jäsenmaille vahingollista valuuttajärjestelmää.

Yksimielisyysvaatimuksista Euroopan vakausmekanismin ja muiden tärkeiden toimielinten kohdalla ei saa tinkiä. Suomen päätösvalta on luovuttamaton. Suomalaisten veronmaksajien rahoja ei luovuteta määräenemmistöllä päätettäväksi.

Euroopassa on harjoitettava hallittua maahanmuuttopolitiikkaa. Turvapaikanhakijoiden etuuksien harmonisointi EU-alueella on toteutettava. Turvapaikkaa ei voi kilpailuttaa ja valita parasta tarjousta. Dublin-asetuksesta on pidettävä kiinni.

EU:n militarisointia ei voi hyväksyä. EU:n tärkein ulko- ja turvallisuuspoliittinen tehtävä on rauhantyö. Siinä tulee kunnioittaa ja noudattaa rauhantyössä kunnostautuneiden ja puolueettomuuden perinteestä tunnettujen maiden esimerkkiä ETYJ-hengessä.

Venäjä-pakotteet tulee purkaa. Euroopan on syytä älyllisesti rehellisesti todeta tosiasiat. Krim ei palaa takaisin Ukrainaan kuin sotimalla, vaikka sahaisimme omaa oksaamme maailman tappiin asti. Euroopan unionin tulee olla jäsenmaidensa hyviä suhteita kaikkiin suuntiin vaaliva yhteisö, joka ei pakota sotilaallisesti liittoutumattomia jäsenmaita valitsemaan puoliaan.

Euroopan komission valintamenettelyn ja kokoonpanon tulee perustua eurovaalien tulokseen.

Lue lisää: http://www.kokoaansuurempisuomi.fi