HARRY RUOTSALAINEN

on monialainen toimija.

aineenopettaja, liikenneopettaja
Laukaa

Hän on syntynyt Ruotsissa ja muuttanut Suomeen äitinsä kanssa juuri ennen oppivelvollisuuden aloittamista. Tätä ennen hän oli ehtinyt olla kumminsa hoidossa Lemillä. Koulun aloittaminen ei ollut helppoa esim. kielivaikeuden takia.

Lappeenrannasta koulutie vei Helsingin yliopistoon. Hän valmistui teologian maisteriksi kaksoispätevyydellä. Hän on suorittanut liikenneopettajatutkinnon Hämeenlinnan ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja historian aineenopettajan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Lisäksi hän on suorittanut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pastoraalitutkinnon.

Hänen työkokemuksensa on laaja. Tässä niistä muutama maininta. Opiskelujen ohessa hän työskenteli Helsingin NMKY:ssä eri tehtävissä. Matkanjohtajatehtävät veivät Euroopan lisäksi Uzbekistaniin. NMKY:n lisäksi hän on työskennellyt Helsingissä aineenopettajana, liikenneopettajana ja tilausajokuljettajana. Nykyisin hän toimii aineenopettajana Laukaassa, jonne hän muutti Keravalta. Hänen työnantajinaan ovat olleet myös Oy Alko Ab ja Oy Shell Ab. Muutaman vuoden hän oli virkavapaalla opettajan tehtävistä toimien pappina Laukaan seurakunnassa.

Hänen harrastuksiinsa on kuulunut muun muassa erotuomaritoiminta lähinnä jalkapallossa ja jääpallossa. Keskeisimpinä toiminta-alueina olivat Etelä-Karjala, Uusimaa ja Keski-Suomi. Lähiajan harrastukseen ovat kuuluneet mukana oleminen oppikirjatyöryhmässä ja metsänhoito.

Yhdistys- ja seuratoiminnan osalta hän on vähentänyt aktiivisuuttaan. Näin kävi myös luottamustehtävien osalta vuoden 2012 tienoilla, jolloin hän päätti jättää erityisesti politiikan kokonaan. Hänen kokemuksensa niin kunnanvaltuustossa kuin kunnanhallituksessa olivat olleet sellaisia, joita kenelläkään ei pitäisi olla hoidettaessa yhteisiä asioita. Hän on toiminut myös aiemmin edustajana Suomen Keskustan puoluekokouksessa. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hän oli Perussuomalaisten ehdokkaana.

Hän on avioliitossa toista kertaa. Hän muutti leskenä Etelä-Suomesta Keski-Suomeen kahden pojan kanssa. Hänellä on neljä poikaa ja kolme lastenlasta.

Kansainvälinen suku, kansainväliset yhteydet ja monipuolinen ammattitausta ovat tehneet mahdolliseksi sen, että hänellä on näkemystä muun muassa suomalaisten eduista ja haitoista Euroopan Unionissa.