ANTERO METSO

on korkeakouluopiskelemisen ja opiskelijavaikuttamisen asiantuntija.

DI, lääketieteen ylioppilas
Oulu

Antero oli ehdolla ylioppilaskunnan vaaleissa ensimmäisen kerran vuonna 1989.

Hän on toiminut pienryhmäohjaajana tietotekniikan ja konetekniikan koulutusohjelmissa. Hän oli mukana perustamassa Oulun Lääketieteen Tekniikan opiskelijoita ja toimi hallituksessa sen kahtena ensimmäisenä vuonna. Antero toimi Oulun tietoteekkareiden Unix-tietokoneen operaattorina 1991-1993. Sitten Antero suuntasi koulutuspolitiikkaan ja toimi killan oppimateriaalivastaavana 1994-1995.

Antero on osoittautunut uuden teknologian käytäntöön soveltamisen innokkaaksi edistäjäksi. Antero toteutti Oulun yliopiston (Suomenkin?) ensimmäisen sähköisen tenttiarkiston, Informaatiotutkimuksen (Kirjastotieteen ja Informatiikan) tenttiarkiston gopheriin ennen www:n keksimistä ja veti sen jälkeen sähkötekniikan osaston digitaalisen tenttiarkiston toteuttamisen. Avaruustekniikan opiskelijana Antero teki voittaneen ehdotuksen Luulajan Teknisen Yliopiston avaruustekniikan killan nimeksi.

Antero on toiminut kolmena kautena sähkötekniikan osastoneuvostossa ja Suomen Ylioppilaskuntien liiton virtuaalityöryhmässä. Antero on toiminut varajäsenenä Lapin- ja Oulun yliopistojen hallituksissa, Oulun yliopiston kirjaston johtokunnassa ja tietohallinnon johtoryhmässä. Antero on myös toiminut yliopistorahaston hallituksessa jakamassa rahaa stipendien hakijoille, YTHS:n Oulun aseman johtokunnassa ideoimassa opiskelijaterveydenhoitoa, tietoteollisuustyöryhmässä jakamassa tietoteollisuuden tasokorotusmäärärahoja ja lisäämässä luentosalin yliopistolle, sekä Tietoturvan kehittämisen ohjausryhmässä parantamassa tietoturvaa. Antero on toiminut myös Oulun yliopiston korkeimman päättävän elimen, Yliopistokollegion jäsenenä.

Antero on toiminut ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajana ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Antero on myös toiminut KD:n Oulun paikallisosaston johtokunnan puheenjohtajana ja kunnallisvaalien kautta Oulun Asuntohankinta Oy:n luottamushenkilönä.

Anterolla on Oulun yliopistossa 1284.5 opintopistettä. Opintojen joukossa on myös tieteellisiä jatko-opintoja. Anterolla on vertaisarvioituja tieteellisiä julkaisuja ja Antero on toiminut mukana eri tutkimusryhmissä neurokirurgian, ilmastofysiikan, digitaalisen holografian, planetologian ja tietojenkäsittelytieteen aloilla. Lisäksi opintoja on Jyväskylän yliopistossa ja ruotsalaisissa yliopistoissa. Antero on valmistunut tietotekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 1999 ja
tuotantotalouden diplomi-insinööriksi vuonna 2011. Antero on opiskellut myös matematiikan ja fysiikan aineenopettajan opintoja ja niihin liittyvät opettajan pedagogiset opinnot.

Tällä hetkellä Antero opiskelee päätoimisesti lääketieteen koulutusohjelmassa lääkäriksi. Antero toimii samalla tiedekuntahallituksen ja killan valtuuston varajäsenenä sekä yliopiston etiikatyöryhmässä. Killan hallituksessa Antero toimi vuonna 2017. Opintoja varten Antero kertasi työttömänä lukion biologian, fysiikan ja kemian opintoja iltalukiossa, kunnes keskiarvoksi kursseista tuli 10. Tämän jälkeen Antero sai pääsykokeesta 90/92 pistettä. Opiskelu työttömyydestä irti pääsemisen välineenä ja asiaan liittyvien esteiden purkaminen onkin Anterolle tärkeä aihe.

Vapaalla Antero laulaa ahkerasti karaokea ja korjaa vanhoja autoja. Antero on myös näytellyt sekä lavalla että improvisaatioteatterissa ja toimikin Oulun ylioppilasteatterin johtokunnassa vuonna 2008. Anteroa voi kuulla myös oululaisten opiskelijoiden Wappuradiossa, Rattoradiossa. Opintonsa Antero rahoittaa jakamalla lehtiä.