Eduskuntavaalit 2019 - Seitsemän tähden liike r.p.

Vaasan vaalipiiri


Ville Hämäläinen

Yrittäjä

Vaasa
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 91
 
 
 
 
Ville Hämäläinen
 

 


Matti Järviharju

Merikapteeni, yrittäjä

Ilmajoki
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 92
 
 
 
 
Matti Järviharju
 

 


Tarja Kuusisto

Parturi-kampaaja, hiusterapeutti

Kaskinen
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 93
 
 
 
 
Tarja Kuusisto
 

60 v. Syntynyt Kauhajoella. Lapsuuteni vietin Kaskisissa, pientalojen saarikaupungissa, jonne muutin takaisin 2011. Olen toiminut työnjohtotehtävissä omassa liikeyrityksessäni, kampaamossa, ja toiminut hiusterapeuttina. Olen ohjannut sekä ammattikoululaisten että yläkoululaisten työharjoittelua. Yritystoimintani on sivutoimista, teen enemmän työtä henkilökohtaisena avustajana ja tukihenkilönä, kukkamyyjänä, siistijänä sekä omaishoitajana. Työn ohessa olen suorittanut yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon sekä yrityspuolen lyhytkursseja. Olen toiminut myös useamman vuoden tukihenkilönä vapaaehtoistyössä ja sekä palkallisena tukihenkilönä. Osaamiseni ja vahvuuteni liittyvät terveys- ja hoiva-asioihin sekä nuorten auttamiseen.

Yrityskokemus, palkkatyöt ja vapaaehtoistyö antavat pohjan ajaa terveyteen, työllisyyteen ja (nuorten) syrjäytymisen korjaamiseen liittyviä tavoitteita. Yritysasioissa kiinnostukseni ja osaamiseni on mikro- ja PK-yritysten kysymyksissä.


Ari Lehtimäki

Yrittäjä, yo-merkonomi

Kurikka
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 94
 
 
 
 
Ari Lehtimäki
 

Olen 52 vuotias pienyrittäjä ja kotoisin Kurikasta. Koulutukseltani olen ylioppilas (Kurikan lukio) ja markkinointipuolen merkonomi (Suupohjan kauppaoppilaitos/Kauhajoki). Olen työskennellyt useilla toimialoilla ja viimeiset n. 5 vuotta metsäalan yrittäjänä. Monipuolisen työhistorian ansiosta omaan vahvan näkemyksen työmarkkinoilta eri aloilta. 52 vuoden ikään mennessä on kertynyt sopivasti myös elämänkokemusta jota tarvitaan politiikassa.

Sotilasarvoni on Vänrikki ja palvelin Tikkakoskella ja Reserviupseerikoulun kävin Haminassa. 
Mielestäni elämässä ja politiikassa tärkeintä on rehellisyys ja toisten kunnioittaminen vaikka asioista oltaisiin eri mieltä. Vastakkainasettelua on vältettävä ja ymmärrettävä toisen näkökantaakin. Itsekkyys ja vain ainoastaan oman eturyhmän ajattelu ei pitkässä juoksussa ole lopulta omakaan etu. Meidän on pidettävä toisistamme huolta, ensin kuitenkin Suomalaisista. Vastustan Suomen muuttumista Liittovaltion provinssiksi johon kehitys on nyt menossa. Euroopan unionin pitäisi olla ITSENÄISTEN VALTIOIDEN LIITTO eikä LIITTOVALTIO.

 


Outi Leijon

Autoilija, artesaani

Kurikka
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 95
 
 
 
 
Outi Leijon
 

 


Timo Mantere

Professori

Vaasa
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 96
 
 
 
 
Timo Mantere
 

Olen Töysästä lähtöisin oleva Tietoliikennetekniikan professori ja Automaatiotekniikan dosentti. Olen väitellyt Kauppatieteiden tohtoriksi Vaasan yliopistossa 2003, pääaineen Tietojenkäsittelytiede. Väitöskirjani aihe oli Ohjelmistojen testaus geneettisten algoritmien avulla, kirja käsitteli siis tekoälymenetelmien soveltamista ohjelmistoalaan. Lisäksi olen myös sähkövoimatekniikan insinööri.

Asun Vaasassa, ja työskentelen Vaasan yliopiston Sulautettujen ja hajautettujen järjestelmien Epanet professorina Kauhavalla ja Seinäjoella. Aiemmin olen työskennellyt mm. Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ohjelmistotekniikan lehtorina. Vuosien varrella olen asunut myös mm. Seinäjoella ja Kokkolassa.

Työssäni olen tutkinut ohjelmistoja, signaalien ja kuvien käsittelyä, pelien ratkaisemista tekoälymenetelmillä, optimointialgoritmeja, sähkömarkkinoita, tekoälyä, etäterveydenhoitoa ja langatonta viestintää. Lisäksi olen opettanut yliopistoissa mm. ohjelmointia, käyttöliittymiä, digitaaliteknikkaa, digitalisaatiota, robotiikkaa, tietokonesimulointia, automaatiojärjestelmiä etc. Harrastan matkailua, mökkeilyä, rockfestareita, autoja, ohjelmointia etc…


Mauno Mäkitöyli

Eläkeläinen

Ylistaro
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 97
 
 
 
 
Mauno Mäkitöyli
 

 


Henri Nieminen

Yrittäjä

Lapua
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 98
 
 
 
 
Henri Nieminen
 

Olen 32- vuotias syntyperäinen Lapualainen ja maaseudun kehittäminen on lähellä sydäntäni. Työskentelen internetmainonnan sekä myynnin edistämisen parissa joten on luonnollista, että tuen yrittäjyyttä ja mietin ratkaisuja yritysten hyvinvointiin ja henkilöstön palkkaukseen. 7- vuotiaan lapsen isänä päivähoito ja koulutus on minulle erittäin tärkeitä. Toisen asteen koulutus on tehtävä maksuttomaksi niin saamme enemmän koulutettua työvoimaa suomeen ja parannamme automaattisesti työllisyysastetta.


Mauri Nygård

Fil.lis. maailmanparantaja

Kokkola
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 99
 
 
 
Mauri Nygård
 

 


Eero Paavola

Historian lehtori

Kauhava
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 100
 
 
 
 
Eero Paavola
 

71-vuotias historian opettaja. Avioliitossa. Urheilumies: lentopallo ja pistooliammunta. Tunnuslause Alkion sanoma: ”älä unohda köyhän asiaa” Vanhusten hoito on saatava kuntoon. Nykyinen tilanne on häpeällinen. Nuorten koulutus on tehtävä helpoksi ja ilmaiseksi. Puolueeton Suomi ja oma puolustus kuntoon. Rajat kiinni, jos on tarve. Suomi ei tarvitse elätettäviä ulkoa.


Samuli Tauriainen

Rakennusalan yrittäjä

Isokyrö
Vaasan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 101
 
 
 
 
Samuli Tauriainen