Eduskuntavaalit 2019 - Seitsemän tähden liike r.p.

Uudenmaan vaalipiiri


Tom Anteroinen

Rakennusmestari

Espoo
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 2
 
 
 
 
Tom Anteroinen
 

 


Tiina Arlin

Kauppateknikko

Vantaa (Myyrmäki)
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 3
 
 
Tiina Arlin
 

Inhimillisyyttä päätöksentekoon!

Olen 54v lapseton sinkku Vantaan Myyrmäestä ja Tähtiliikkeen sitoutumaton ehdokas.
Halu auttaa pientä ihmistä ja heikommassa asemassa olevaa on aina ollut ”minun juttu”. Koulutukseltani olen MKT, kauppateknikko, yo ja lisäksi olen käynyt monia erilaisia kursseja. Eduskunta on minulle tuttu työpaikkana ja toimintatavoiltaan kansanedustajan avustaja ajoiltani 2011-2012. Pestini seurauksena kansanedustajien avustajilla on nyt parempi työsuhdeturva.

Toimistoalan pätkäduunarina ja pitkäaikaistyöttömänä tiedän hyvin millaisen vihapuheen ja kyykytyksen kohteeksi työttömät ovat joutuneet. Haluan lopettaa työttömien epäinhimillisen kohtelun ja kumota aktiivimallin. Palkattoman työn teettäminen on lopetettava. Turha ihmetellä kun vero tulot ei kasva mutta sosiaalimenot kasvavat kun työstä ei haluta maksaa palkkaa, jolla tulee toimeen.

Vanhusten hoito ja kohtelu on saatava inhimilliseksi niin kotona kuin laitoksissakin. Oikeus asua kotona ei saa olla velvollisuus asua kotona kun siellä ei enää pärjää ja ole turvallista. Hoitajamitoitus lakiin. Hoitajien on oltava alalle päteviä ja soveltuvia. Hoitajien työn arvostusta nostettava eli palkkaus kuntoon niin ei tarvitse puhua hoitajapulasta. Lisää hoitohenkilökuntaa perusterveydenhoitoon ei lisää hallintohimmeleitä.

Sisäilmaongelmista puhuttaessa on huomioitava myös hajusteiden aiheuttamat ongelmat isolle ihmisjoukolle.

Koulutukseen tarvitaan resursseja ja muutoksia, jotta meillä on työntekijöitä tulevaisuudenkin tarpeisiin. Maksuton toisen asteen koulutus ja oppivelvollisuusiän nosto auttavat nuoria elämässä eteenpäin. Enemmän lähiopetusta ja vähemmän etäopiskelua tuo päivärytmin ja tarvittavan tuen nuoren elämään.

Maahanmuuttopolitiikan on oltava hallittua ja inhimillistä. Ongelmat tulee pyrkiä ratkomaan lähtömaissa, jottei kenenkään tarvitse jättää kotiaan ja tuttua kulttuuriaan. Turvaa tarvitsevat, ensisijassa naiset, lapset ja vanhukset, tulee ottaa pakolaisleireiltä.  Ei pidä tukea ihmissalakuljettajien bisneksiä.

Leipäjonot ovat maamme häpeäpilkku. Pienimmät eläkkeet ja työttömyysturva saatava sellaiselle tasolle ettei ihmisten tarvitse jonottaa evästään kaduilla. Rahaa löytyy jos tahtoa on.  Köyhyyden poistaminen ja tasa-arvon toteuttaminen tulee olla jokaisen kansanedustajan mielessä päätöksiä tehdessä.

Suomen luonto on kaunis ja ainutlaatuinen ja sen tulee sellaisena säilyä myös tuleville sukupolville. Päätöksenteossa on huomioitava myös luontoarvot. Haluan pitää huolta siitä, että Suomessa on tulevaisuudessakin norppia, susia, pääskyjä ja muita nyt uhanalaisia lajeja.


Markku Autero

Tuotekehityspäällikkö

Hanko
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 4
 
 
 
 
Markku Autero
 

 


Raimo Hynynen

Kuorma-auton kuljettaja

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 5
 
 
 
Raimo Hynynen
 

Olen  diplomi-insinööri ja kolmen aikuisen lapsen isä. Työskentelin IT-alalla lähes 34 vuotta ja nykyisin toimin kuorma-auton kuljettajana.

Suomen tilanne on mennyt 2008 alkaneen maailmanlaajuisen laman jälkeen huonoon suuntaan. Ilman valtion huomattavaa velkaantumista Suomi olisi erittäin vaikeassa tilanteessa. Suurena syynä vaikeuksiin on euro, jolloin Suomen valuutta ei voi Ruotsin tavoin muuttua.

Tavoitteeni on tuoda esille kuinka pitkän aikajänteen muutokset ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat jatkossa Suomen selviämiseen. Seuraavat asiat ovat tärkeimpiä: Nuorten hyvinvoinnin ja koulutuksen tukeminen, Heikoimmassa asemassa olevien suomalaisten auttaminen, Hallittu maahanmuutto (paras arvio nykyisistä kustannuksista 3.2 mrd euroa vuodessa), Sotilaallinen liittoutumattomuus ja luottamukselliset suhteet Suomelle tärkeisiin valtioihin joita ovat erityisesti Saksa, Ruotsi ja Venäjä, Suomalaisten tahto omalla työllään edistää Suomen lakeja kunnioittavien kansalaisten hyvää ja turvallista elämää. 

Olen reservin majuri ja perehtynyt Suomen turvallisuuspolitiikaann. Sotahistoria osoittaa, että Suomen paras turva kriiseissä on motivoinut suomalainen sotilas ja oma tehokas armeija. Muistettakoon mitä tapahtui Puolalle 1939, vaikka Englanti ja Ranska olivat lupautuneet auttamaan sitä.

Tuen eri tavoin paikallista vapaaehtoistoimintaa. Varattomien ruoka-apua olen avustanut tukien mm. Riihimäen Idäntyön toimintaa. Olen ollut mukana kymmeniä vuosia vapaaehtoistyössä kuten reserviupseeri- ja idäntyön järjestöt, taloyhtiön hallinnointi, työpaikkaurheilu, vierailut lähinnä Venäjälle, hengellinen työ ja sukuseuratoiminta. Uskon, että tulevina aikoina vapaaehtoistyö tulee olemaan merkittävä voimavara pidettäessä Suomi hyvänä ja turvallisena asuinpaikkana.

Minulle voi lähettää kysymyksiä. Vastaan niihin Facebook sivuillani: www.facebook.com/raimo.hynynen.5


Hannu Hämäläinen

Yrittäjä, insinööri

Espoo
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 6
 
 
 
 
Hannu Hämäläinen
 

Olen koulutukseltani sähköinsinööri ja työskennellyt viimeiset 30 vuotta yrittäjänä. Työssäni minulla on ollut lukuisia kontakteja eri Eurooapn maissa toimiviin yrityksiin. Kielitaito: Suomi, saksa, englanti, ruotsi. Minulla on neljä lasta. Harrastan kuntoilua mm. pitkiä polkupyörä–  ja kävelylenkkejä tehden. Myös vaellukset ja hiihto kuuluvat harrastuksiini samoin perhokalastus ja moottoripyöräily.

Haluan vaikuttaa Suomen sisä- ja ulkopolitiikan suuntaan sekä toimia ilmaston ja muun ympäristön puhtaana säilymisen puolesta.  Perusarvojani ovat ihmisten tasa-arvoisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen koskien niin nuoria kuin vanhojakin Suomen kansalaisia sekä kaikkia muitakin maassamme asuvia henkilöitä. Erityisen tärkeänä pidän ympäristöarvoja kuten ilmaston, vesistöjen ja merien säilyttämistä puhtaina.

Kannatan Suomen pysyttäytymistä suurvaltojen välisten kiistojen ulkopuolella ja ulkopolitiikassa aloitteellista tomintaa poliittisten ja sotilaallisten jännitteiden lieventämiseksi.


Heikki Järvenkylä

Yrittäjä

Lohja
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 7
 
 
 
 
Heikki Järvenkylä
 

 


Markus Kaija

Kokki

Espoo
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 8
 
 
 
 
Markus Kaija
 

 


Felix Peter Kreisler

Yrittäjä, liikealan kouluttaja

Pärnu
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 9
 
 
 
 
Felis Peter Kreisler
 

Olen ammatiltani rakennusalan konsultti ja liiketoiminnan kouluttaja, asun Pärnussa, Virossa. Työurallani olen toiminut rakennusalan yrittäjänä Suomessa ja ulkomailla.

Olen asettunut Seitsemän tähden liikkeen ehdokkaaksi, sillä mielestäni muutosta haluavan kansan ääni ei kantaudu edustuksellisen demokratiamme kautta päätöksentekoon. Suomen päätöksenteko on jo osin siirtynyt maamme rajojen ulkopuolelle ja kotimaassakin päätökset muodostuvat liian usein poissa kansan nähtäviltä. Tähän muutoksen voivat tuoda suorat kansanäänestykset ja kaiken päätöksenteon täysi julkisuus. Suomen sitoutuminen Euroopan rahaliittoon ja Euroopan unioniin tulisi kyseenalaistaa, sillä molemmat ovat muuttuneet alkuperäisestä sopimuksen määrittämästä muodostaan oleellisesti kohti liittovaltion hallintorakenteita. Myös oman ulkopolitiikan ja sotilaallisen liittoutumattomuuden tulee olla tulevaisuudessamme taattu. Kannatan yhteiskunnassamme yksilön vapautta ja sen vastapainona vastuuta omasta elämästä, kuitenkin yhteiskunnan tulee kantaa vastuunsa lapsiperheistä ja pienituloisista.


Toni Laaksonen

Työmaapäällikkö

Espoo
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 10
 
 
 
 
Toni Laaksonen
 

 


Jukka Leppälahti

TkT, innovaatioasiantuntija

Kerava
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 11
 
 
 
 
Jukka Leppälahti
 

Olen alunperin "Kotkan poikii ilman siipii". Aiemmin olen asunut Espoossa ja nyt perheen kanssa Keravalla. Olen työskennellyt tutkijana ja tohtorin väitöksen jälkeen n. 20 vuotta innovaatioasiantuntijana Innovaatioiden kehityskeskuksessa, Tekesissä. Vaalitavoitteissa painotan kolmea asiaa:

1) Irti leikkauksista talouskasvulla. Tutkimusten mukaan talouskasvun tärkein lähde ovat markkinoille kehitetyt uudet innovaatiot (uudet tuotteet ja palvelut). Kehittämällä uusia innovaatiota luomme kestävää talouskasvua, jolloin kurjistavaa leikkauspolitiikkaa ei tarvita. Siksi leikattuun tutkimukseen, koulutukseen ja innovaatioihin on heti laitettava 1000miljoonaa lisää. Rahoitus otetaan ekonomistien haitallisiksi toteamista yritystuista.

2) Inhimillisempi Suomi. Tulen tekemään kaikkeni oikeudenmukaisemman Suomen kehittämiseksi, jossa kaikilla varallisuuteen katsomatta on mahdollisuus parantaa elämäänsä koulutuksella ja työtä tekemällä. Häpeällinen vanhusten kohtelu laitettava kuntoon.

3) Kansallisomaisuuttamme (energia- ja informaatioverkot, infra, tuottavat valtionyhtiöt)  ei pidä myydä paratiisisaarille.


Liisa Mariapori

Verokonsultti, KTM

Rovaniemi
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 12
 
 
 
 
Liisa Mariapori

Kimmo Moilanen

Kiinteistövälittäjä, LKV

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 13
 
 
Kimmo Moilanen
 

Vahvasti oikeudenmukaisuuden, itsenäisyyden ja heikompiosaisten puolella. Ajattelen usein ihmisiä, jotka eivät saa ääntänsä kuuluville. Poliittisen kentän on muututtava. En väitä, että noin 200 kansanedustajaa sekä muut päättäjät olisi läpeensä pahoja, Suomen vihollisia. Vaan systeemi, joka on tehnyt kansanedustajistamme sekä päättäjistä rahan ja tuntemattoman vallan tukijoita. Ikävää nykypolitiikassa on se, että ne puolueet jotka ovat meidät kasvattaneet ja saaneet ajattelemaan kotia, uskontoa ja isänmaatamme tekevät nyt jopa päinvastaista politiikka ja kertovat, että me olisimme väärässä. Näin se ei saa olla. Toivottavasti kaikki se mitä minä ja Seitsemän tähden liikkeen edustajat edustamme, saavat kansalaiset tukemaan ajatuksiamme ja uskomaan parempaan huomiseen. Haluan saada Teidät äänestämään vaaleissa juuri sen takia, että usko parempaan huomiseen palautuu kansamme keskuuteen. Lupaan tehdä kaikkeni, että saamme asiat taas kuntoon.


Valo Pakkanen

Yrittäjä

Lohja
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 14
 
 
 
 
Valo Pakkanen
 

 


Mirjami Parant

Terapeutti, eläkeläinen

Sipoo
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 15
 
 
 
 
Mirjami Parant
 

Lähdin Seitsemän tähden liikkeen ehdokkaaksi, sillä tunnistan sen ainoaksi itselleni rakkaudelliseksi puolueeksi. Se on ihmisten puolue.

Olen 71 –vuotias kognitiivisen psykoterapian koulutettu. Viimeiset 11 -työvuottani olin perheneuvonnassa alkuun vastaanottosihteerinä ja loput kuusi vuotta siitä vs. perheneuvojan tehtävissä. Tällä hetkellä olen eläkkeellä. Lapsia on kaksi ja lapsenlapsia neljä. Vaativan työni vastapainoksi, olen harrastanut kirjoittamista ja luonnossa liikkumista. Kaksi pientä koiraani ovat pitäneet huolen kunnostani. Kiitos siitä heille. Matti –kissani on muusani, joka innoittaa viisaudellaan ja läsnäolollaan.

Tärkein vaaliteemani on ikäihmisten puolustaminen kaikissa heidän elämänsä tuomissa kysymyksissä, kuten asuminen, eläkkeiden riittävyys, ystävyyssuhteet, turvallisuus ja sairauksien selvittely. Lisäksi olen vannoutunut eläinten puolestapuhuja. Niin lemmikki- kuin tuotantoeläimet, ovat, hallituksemme viimeisten päätösten seurauksena, joutuneet kärsimään alentuneesta turvasta. Kun ihmisellä menee huonosti, myös eläimet kärsivät. Suomeen tarvitaan, kaikkiin kuntiin, eläinsuojeluvalvojan virka. Myös eläinlääkärikulut on saatava toimeentulotukeen hyväksyttäviksi maksuiksi. Lemmikit ovat parhaita terapeutteja.


Mikko Partanen

Hydrauliikka-asentaja

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 16
 
 
 
 
Mikko Partanen
 

Ammatillisia koulutuksiani ovat mm. hydrauliikka-asentaja ja putkiasentaja. Muut koulutukset: hitsaustarkastaja- ja yrittäjäkoulutus. Saavutuksia mm. shakin suomenmestaruus nuortenjoukkuekilpailussa ja poliisin liikennekilpailun hopeamitali. Harrastuksia kuntonyrkkeily ja painonnosto sekä historia sekä heavy-musiikki.

Politiikka, jota ajan Seitsemän tähden liikkeen ohjelman lisäksi, on "nuorten asiat kuntoon" sekä "ilmaisen työn loputtava Suomessa" ja "jokaisella oikeus riittävään elintasoon". Mm. vuokrat ja asuntojen hinnat ovat liian korkeat sekä sähkön siirron hinta ryöstöä. Lisäksi vanhusten asiat, jotka ovat tulleet ilmi, on saatava korjattua - tilanne on hävettävä. Omaa puolustusta on kehitettävä sekä rajavartiolle lisää resusseja. Uusia työpaikkoja luotava / uudet innovaatiot mm. pienoisydinvoimalat, jota jopa Vihreiden Soininvaara kannattaa. Jos minut valitaan, annan puolet palkkiostani vähäosaisille lapsiperheille.


Jouko Piho

Luokanopettaja (eläk.)

Loviisa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 17
 
 
 
 
Jouko Piho
 

Olen Jouko Piho, kristitty isänmaanystävä. Olen Paavo Väyrysen Seitsemän tähden liikkeen eduskuntavaaliehdokas Uudenmaan vaalipiirissä. Asun Loviisassa yhdessä vaimoni kanssa. Olen 72-vuotias eläkkeellä oleva luokanopettaja, 11 kirjan kirjailija ja ahkera nettivaikuttaja.

Seuraavassa on tiivistettynä poliittisia kannanottojani. Sosiaalietuudet kuuluvat vain Suomen kansalaisille.  Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto. Suomalaisten asiat on hoidettava ensin. Erityisesti vanhustenhoito on saatettava sivistysvaltion tasolle, jossa arvokas vanhuus on tärkeämpi asia kuin rahanahneiden kansainvälisten hoivajättiyhtiöiden veroparatiiseihin menevät miljardivoitot. Myös eläkeläisten asemaa on parannettava siten, että alempia eläkkeitä korotetaan ja taitettu indeksi poistetaan.

Islamin leviäminen ja elintasopakolaisuus on lopetettava. Islam ei kuulu eikä sopeudu Suomeen eikä suomalaisilla ole mitään velvollisuutta elättää tänne rahan takia tulleita seikkailijoita ja valepakolaisia. Tutun ja turvallisen Suomen ei tarvitse olla vain mennyt haavekuva, vaan rauhallinen Suomi, jossa suomalaisten on hyvä elää, on mahdollista edelleenkin, jos on vain poliittista tahtoa. Sen takia Suomen on parasta palata kristillisiin, perinteisiin ja isänmaallisiin arvoihin. Nykyisen arvoliberaalin, globalistisen ja kulttuurimarxistisen hulluuden on loputtava. 

Suomessa tarvitaan täydellinen muutos ja puhdistus politiikassa, mediassa, oikeuslaitoksessa, kirkossa ja koululaitoksessa. Jos myös sinä haluat muutosta, älä äänestä tavan mukaan entisiä puolueita, vaan käytä harkintaa ja uskalla äänestää uusia vaihtoehtoja.
Suomi takaisin suomalaisille!


Ritva Puolakka

Merkonomi, eläkeläinen

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 18
 
 
Ritva Puolakka
 

Olen avojalakanen oululainen Raksilan tyttö ja nykyisin asustelen Vantaalla, eli kauaksi kotoa on tultu. Onneksi nykyisin internet lyhentää välimatkojamme, joten paikka ei enää ratkaise yhteydenpitoamme. Kansalaisaktiivina kiristyskirjeiden uhrien auttaminen on ollut päätoimeni viimeiset kolme vuotta. Olen eläkeläinen, joten teen mielihyvin tätä, koska saan palkkaa Suomelta tehdäkseni hyvää tälle yhteiskunnalle, omalle kansalleni ja omalle maalleni.

Kotisivuilleni olen tarkemmin kirjoittanut taustastani ja koulutuksestani sekä asioista, joita ajan. www.ritvapuolakka.fi. Lisäksi kirjoittelen myös Uuden Suomen blogeissa. http://ritvapuolakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Tähtiliikkeeseen lähdin ehdokkaaksi, koska ajattelin, että näin minullakin on mahdollisuus muuttaa Suomen suuntaa parempaan päin. Uskon, että yhdessä saamme muutoksen aikaiseksi. Mottoni on, että yksikin ihminen voi vaikuttaa, kunhan vaan tarpeeksi haluaa.


Raimo Rautio

Teknikko, työnjohtaja

Espoo
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 19
 
 
 
 
Raimo Rautio
 

60-vuotias, naimisissa, 3 lasta ja 3 lastenlasta.

Teknikko, työnjohtaja. Opiskelen AMK:ssa monimuotoisesti lisäpätevyyksiä.

Rauhanturvaajaveteraani, keliaakikko


Sami Ronkola

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 20
 
 
 
 
 

 


Jari Räihä

Korjausrakentaja

Tuusula
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 21
 
 
 
 
Jari Räihä
 

- 56v korjausrakentaja, työnjohtaja ja pihaurakoitsija
- aiemmin maanviljelijä ja opettaja

Olen tähtiliikkeen ehdokkas, sen tavoitteisiin sitoutunut mutta puolueista riippumaton, sillä haluan edustaa kansaa. Suomea, suomalaisia avoimesti. En puolueita enkä utopioita.

Vaadin ilmastoasioihin järkeä ja oikeanlaisia toimia, kuten Cleantech-tuotantoa vietäväksi muuhun maailmaan. Ansiosidonnainen kuuluu kaikille, eikä vain järjestöjen ja kassojen jäsenille. Elintasopakolaisuus maahamme on lopetettava ja kotoutus vaihdettava kotiuttamiseen. Perusopetukseen lisää resursseja.

Kirjoitan ja kommentoin uuden Suomen Blogisivulle.
Vaalivideoita youtubessa nimelläni.


Evgeni Sarelainen

Yrittäjä

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 22
 
 
 
 
Evgeni Sarelainen
 

 


Terttu Savola

Toimittaja

Espoo
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 23
 
 
 
 
Terttu Savola
 

Olen äänesi Uudellamaalla - Olen pitkän poliittisen kokemuksen ja kristillisen arvopohjan omaava ehdokas. Asunut Espoossa vuodesta 1977, pois lukien asumisen ja työskentelyn ajat Amerikan ja Aasian puolella. Sieltä kauempaa katseltuna huomaa paremmin Suomenkin tilanteen, ja sen, miten sitä pitäisi hoitaa. Espoon valtuustossa ollessani otinkin päätöksiä tehtäessä usein puheeksi myös sen näkökohdan, miltä Suomen tilanne suurkaupunkien suunnalta katsottuna näyttää, ja miten pienuus voitaisiin ottaa positiivisena asiana, eikä aina matkia suurkaupunkien toimia.

Tällä hetkellä olen Espoon yhteisen kirkkovaltuuston ja Olarin seurakuntaneuvoston jäsen. Sydäntäni lähellä on vapaaehtoistyö ja sitä teenkin. Vaaliteemojani ovat mm. vanhusten hoitoasioiden kuntoon saattaminen inhimilliselle tasolle, köyhien lapsiperheiden asiat, eläke- ja opintorahojen leikkauksien purkaminen, hallittu maahanmuutto, lähipalvelujen saatavuus  ja köyhyyden poistaminen ja tasa-arvon saaminen kaikille.


Hannu L. Suominen

FT, toimitusjohtaja

Espoo
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 24
 
 
 
 
Hannu L. Suominen

Hannele Tikkanen

Yrittäjä, lähihoitaja

Järvenpää
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 25
 
 
 
 
Hannele Tikkanen
 

20 vuotta ihmisläheisessä työssä on avannut todellisuuden perheiden, vammaisten ja senioreiden elämän arjesta tänäpäivänä. Nyt on aika toimia. Näissä vaaleissa on kysymys lastemme tulevaisuudesta sekä vanhusten, vammaisten ja syrjittyjen ihmisarvosta. Otetaan mallia maailmalta onnistuneista hoivamalleista kehittäessämme maamme seniorihoivaa paremmalle ja inhimillisemmälle tasolle.

Olen 60v lähihoitaja-yrittäjä, kahden lapsen äiti ja kolmen lapsen Hanne-Mummu. Lapsuuteni vietin Kainuussa, seitsemänlapsisen perheen kolmanneksi vanhimpana ja jo tuo aika opetti kantamaan vastuuta sekä huomioimaan muidenkin tarpeita. Työkokemusta on kertynyt lastensuojelusta, vammaisten parissa erilaisista tehtävistä, kotisairaanhoidosta sekä kotihoidosta, sairaalaosastoilta ja päivystystyöstä. Luottamustehtävässä olin mukana Ensi-ja turvakotiliiton alaisen järjestön Pienperhe yhdistyksen hallituksessa sekä mukana myös aktiivisena toimijana 90-luvulla. 

En ole voinut sivuuttaa elämän varrella vastaan tulleita epäkohtia työelämässä ym., vaan olen puuttunut niihin tinkimättömästi, uskoen, että asioihin voi vaikuttaa ja monenlaisia muutoksia parempaan on tapahtunutkin. Kaikki työ on tärkeää ja arvokasta, joten sen kehittämiseen kannattaa jatkossa panostaa enemmän. Nyt tarvitaan rohkeutta puhua asioista oikeilla nimillä ja ryhtyä toimiin turvallisemman tulevaisuuden puolesta.


Jaakko Vottonen

Toimitusjohtaja

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 26
 
 
 
 
Jaakko Vottonen
 

 


Paavo Väyrynen

Kansanedustaja, VTT

Helsinki
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 27
 
 
 
 
Paavo Väyrynen
 

 


Pekka Weck

Erityisammattimies

Nummela
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 28
 
 
 
 
Pekka Weck
 

 


Ugur Yildiz

Yrittäjä

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 29
 
 
 
 
Ugur Yildiz
 

 


Jussi "Jösse" Järvenpää

Muusikko, kiinteistönhoitaja

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 30
 
 
 
 
Jussi Järvenpää
 

 


Marko Pasanen

Tulityövartija

Helsinki
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 31
 
 
 
 
Marko Pasanen
 

 


Petri Kaivanto

Toimittaja, muusikko

Vantaa
Uudenmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 32
 
 
 
Petri Kaivanto
 

Olen 50-vuotias median ja musiikin moniottelija. Ammattieni ansiosta minulla on uskoakseni keskimääräistä laajempi näkemys ja ymmärrys erilaisten suomalaisten elämästä ja tilanteesta. Viime vuosina olen työskennellyt paljon ulkomailla ja pidän itseäni kansainvälisenä kansallismielisenä. Pieniä maita ja kansoja uhkaavat samat asiat. Kansallismielisten on yhdistettävä voimansa globaalisti.

Suomen perustuslakia on kiireellisesti alettava muuttaa sellaiseksi, että suomalaiset saavat lisää valtaa omiin asioihinsa:
– oikein muotoillun kansalaisaloitteen on aina johdettava sitovaan kansanäänestykseen
– tasavallan presidentille on palautettava valtaoikeuksia tai lakkautettava koko virka. Presidentinvaaleihin siirtoäänivaalitapa.
– typerä lause ”Suomi on Euroopan unionin jäsen” on poistettava, mikäli se on jonkun mielestä muodollinen este EU-erolle.

Lisää ajatuksiani vaalisivuilla: www.petrikaivanto.fi