Eduskuntavaalit 2019 - Seitsemän tähden liike r.p.

Savo-Karjalan vaalipiiri


Kirsi Zibelina Armassalo

Eläinlääkäri

Tuusniemi
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 73
 
 
 
 
Kirsi Zibelina Armassalo
 

 


Raimo Baijer

Biologi, puutarhuri

Suonenjoki
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 74
 
 
 
 
Raimo Baijer
 

 


Petteri Grönholm

Farmaseutti

Liperi
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 75
 
 
 
 
Petteri Grönholm
 

Olen 25 –vuotias adventisti Liperistä. Ammatiltani olen farmaseutti. Minulle kristilliset arvot ovat tärkeitä. Lähdin mukaan politiikkaan, koska koen että minulla on jotain annettavaa ja minulla on toteutuskelpoisia ideoita. Tähtiliikkeen ehdokkaana olen sitoutunut Paavo Väyrysen puolueen viiteen periaatteeseen ja aion ajaa näitä asioita eduskunnassa. Pidän puolueen ajamia asioita arvokkaina. Minulla ei ole aikaisempaa poliittista kokemusta, enkä ole aikaisemmin ollut minkään puolueen jäsen. Uskon kuitenkin sopivani kansanedustajan työhön. Olen seurannut politiikkaa ahkerasti uutisista ja havaitsen omaavani aitoa mielenkiintoa poliittista päätöksentekoa kohtaan. Minulle on politiikassa tärkeintä kuunnella kaikkia osapuolia. Haluan myös, että päätöksentekoon tuodaan mukaan enemmän harkintaa ja pohdintaa. Haluaisin myös lisätä läpinäkyvyyttä. Vaaliteemani ovat työttömyys, maahanmuutto ja tunnistaminen. 


Tuija Järvinen

Tradenomi, tuottaja

Kuopio
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 76
 
 
 
 
Tuija Järvinen
 

Olen Tuija Birgitta Järvinen Kuopiosta. Olen asunut tätä ennen Iisalmessa noin 15 vuotta. Kotoisin olen Laukaasta Keski-Suomesta. Olen kahden aikuisen tyttären äiti sekä minulla on yksi lapsen lapsi.

Minulla on 13-vuotinen vankka paikallispoliittinen kokemus taustalla ja olen ollut mukana kahdessa eduskuntavaalikampanjassa. Viimeisimmässä olin ehdokkaan vaalipäällikkönä. Molemmat näistä silloisista ehdokkaista työskentelevät tällä hetkellä eduskunnassa. Työkseni teen erilaisia kulttuuritapahtumia yhteistyössä erilaisten yritysten ja kaupunkien kanssa.

Minulle tärkeimpiä elämän arvoja ovat ihmisten tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus, maamme itsenäisyys sekä puolueettomuus. En ole koskaan kannattanut EU:ta enkä liittymistä Natoon. Tärkeää on myös sijoittaa työpaikkoja kokonaisvaltaisesti maahamme, jotta niillä alueilla asuvilla ihmisillä säilyvät peruspalvelut ja kohtuulliset elinolosuhteet. Luonto ja sen säilyminen mahdollisimman puhtaana on minulle hyvin tärkeää. Saan voimani luonnosta. 


Ville-Petteri Kujansuu

Opiskelija

Joensuu
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 77
 
 
 
 
Ville-Petteri Kujansuu
 

 


Pentti Kupari

Ympäristöasiantuntija, DI

Rääkkylä
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 78
 
 
 
 
Pentti Kupari
 

Koulutukseltani olen diplomi-insinööri. Olen työskennellyt pääkaupunkiseudulla toimien mm. yrittäjänä, tutkimus tehtävissä ja ympäristöasiantuntijana. Jyväskylässä työskentelin ilmastonmuutokseen liittyvässä hankkeessa. Osaamisalueeltani olen monipuolinen liittyen ympäristö- ja materiaalitekniikkaan sekä talouteen ja yrittäjyyteen. Minua kiinnostavat myös hyvinvointikysymykset. Olen luova ja analyyttinen vaikuttajapersoona. Mielestäni järjenkäyttö tulisi olla keskiössä kaikessa päätöksenteossa.

Olen Isänmaallinen. Puolustan demokratiaa, sananvapautta, ja kansalaisten yhdenvertaisuutta. Haluan edistää talouden positiivista kehitystä ja pitää maaseutu elinvoimaisena. Minulle tärkeässä ilmastonmuutoksen torjumisessa tulisi edetä faktat edellä. Uskon, että perinteisiin arvoihin pohjautuen yhteiskunta menestyy. Olen seurannut tiiviisti politiikkaa erilaisista medioista ja monet kehityskulut huolestuttavat. Haluan vaikuttaa asioiden kulkuun ja siksi olen ehdolla vaaleissa.


Paavo Lappalainen

Maanviljelijä

Kiuruvesi
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 79
 
 
 
 
Paavo Lappalainen
 

 


Kari Luotomäki

Sammutus- ja pelastustekniikan opettaja (eläk.)

Kuopio
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 80
 
 
 
 
Kari Luotomäki
 

 


Anneli Määttä

Ravitsemusteknikko, yo-markkinointimerkonomi

Paltaniemi
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 81
 
 
 
 
Anneli Määttä
 

 


Heikki Niskanen

Insinööri

Lapinlahti
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 82
 
 
 
 
Heikki Niskanen
 

Sähkövoimatekniikan linjalta valmistumisen jälkeen olin työttömänä puoli vuotta ennen kuin sain työpaikan, viran Iisalmen kaupungin sähkölaitokselta. Virkanimikkeet muuttuivat ajan myötä verkostoinsinööristä  pitkäksi sähkölaitoksen johtajan sijaisuudeksi ja Savon Voiman ostettua Iisalmen kaupungin sähkölaitos- ja kaukolämpötoiminnot  1997 jälleen verkostoinsinööriksi ja projekti-insinööriksi.

Palvelin yhden jakson virkavapaalla rauhanturvaajana UNEF-7:ssa Egyptissä Abu Rudeisissa ja Ismailiassa  joukkueenjohtajana  aivan työurani alkutaipaleella 1978. Vuosina 1995-1997 olin vastuuhenkilö TACIS-projektissa, aiheena vesivoimaenergian tuonti Karjalan Tasavallasta. Työ tehtiin vapaa-ajalla.

Eläkkeelle jäin 4 vuotta sitten Savon Voima Verkko Oy:stä ja nyt remontoin asuntoa, jossa asutaan nyt vaimon kanssa kahden. Lapsenlapset käyvät kylässä muutaman viikon välein ja me vuorostaan toisinpäin. Kuntoa pidän yllä pyöräilemällä, muu kuntoilu tulee omakotitalon pidossa.


Ossi Rantonen

Hotelli- ja ravintolaesimies

Kuopio
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 83
 
 
 
 
Ossi Rantonen
 

 


Marko Virkkunen

Vuorovalvoja

Iisalmi
Savo-Karjalan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 84
 
 
 
 
Marko Virkkunen
 

Toimin puuteollisuudessa vuorovalvojana. Vastaan työssäni lämmöntuotannosta sekä puutavaran kuivauksesta. Työelämässä olen ollut mukana 30-vuotta.

Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja 9-vuotias poikani. Itse synnyin 1970 vielä Iisalmen maalaiskunnanpuolella. Silloin ja vielä jonkin aikaakin sen jälkeen Iisalmessa voi ja sai synnyttää.

Nykyään taitaa olla suomessa harvassa ne pienemmät kunnat joissa on edes pientä synnytys osastoa. Siihen pitäisi tehdä parannuksia ettei kiireelliset synnytys matkat olisi liian pitkiä ja lapsia täytyisi tehdä auton takapenkillä. Moni pelkää että tällaista voisi tapahtua ja miettii lapsen tekoa vielä hetken pitempään.

Minun mottoni näissä vaaleissa on lyhyt ja ytimekäs. Miksi tämä motto? Koska muut eivät uskalla siitä puhua. Kaikki tähtiliikkeen asiat ovat minulle tärkeitä ja lähellä sydäntäni.

Mottoni on EI NATOON!