Eduskuntavaalit 2019 - Seitsemän tähden liike r.p.

Pirkanmaan vaalipiiri


Harri Aalto

Varastonhoitaja, pääluottamusmies

Pirkkala
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 61
 
 
 
 
Harri Aalto
 

Olen ehdolla Pirkkalasta Pirkanmaan vaalipiiristä kansanedustajaksi Seitsemän tähden liikkeessä. Ammattini on varastonhoitaja/pääluottamusmies. Perheeseeni kuuluu vaimo, 3 aikuista lasta sekä 3 kissaa. Olen ollut mukana kunnallispolitiikassa valtuutettuna 26 vuotta ja ammattiyhdistysliikkeessä yli 30 vuotta eri tehtävissä.

Vaaliteemani ovat sosiaalinen oikeudenmukaisuus, haluan puolustaa mm. vanhuksien, työttömien, sairaiden ja opiskelijoiden oikeutta kunnolliseen elämään. Hallittu maahanmuuttopolitiikka
ja kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotanto sekä lapsiperheiden arkipäivän elämän helpottaminen ovat myös lähellä sydäntäni. Haluan sanoa selkeän ”ei” sotilasliitto Natoon liittymiselle että EU:n ylivalalle Suomen asioiden suhteen.

 


Jorma Grönlund

Ammatinharjoittaja, tutkimushaastattelija

Ylöjärvi
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 62
 
 
 
 
Jorma Grönlund
 

Olen 57-vuotias ja naimisissa, kolmen lapsen isä ja viiden lapsenlapsen isoisä.

VAALILUPAUS
Kansanedustajaehdokkaana olen sitoutunut ajamaan Tähtiliikkeen keskeisiä tavoitteita eli 1. Puolustamaan Suomen itsenäisyyttä vastustamalla hallitsematonta globalisaatiota ja Euroopan ylikansallista yhdentymistä, 2. Puolustamaan Suomen puolueettomuutta vastustamalla Suomen sotilaallista liittoutumista sekä suoran Nato-jäsenyyden kautta että kehittämistä Euroopan unionia sotilasliitoksi, 3. Kannattamaan hallittua siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa, 4. Taistelemaan köyhyyden poistamiseksi ja tasa-arvon toteuttamiseksi kaikkialla, 5. Vahvistamaan sekä maaseudun ja maakuntien elinvoimaa että suurkaupunkien asukkaiden hyvinvointia vastustamalla keskittävää metropolipolitiikkaa.

Lisäksi:
- Haluan edistää  eri  tavoin oikeusvaltioperiaatteiden parempaa toteutumista Suomessa.
- Erityisen tärkeäksi koen lasten/nuorten liikunnallisten harrastusmahdollisuuksien parantamisen.


Kauko Kallioniemi

Radiotoimittaja, eläkeläinen

Parkano
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 63
 
 
 
Kauko Kallioniemi
 

Olen Kauko Kallioniemi syntynyt 1957 ja kotoisin Parkanosta ja kesämökki minulla on Ylöjärvellä. Ammatiltani olen radioalan yrittäjä ja nyt eläkeläinen. Toimin radioalalla  mm. Pispalan radiossa toimittajana. Alunperin 1982 alkaen maatalousyrittäjänä, 1980-luvun lopussa toiminta laajeni puun sahaus, höyläys ja hirsimökkituotantoon, 2004 toimin tietokoneiden korjaajana ja 2010 lopussa aloitin radioyrittäjänä tuoden mm. Järviradion Pirkanmaalle radiokaverini kanssa. 2016 aloitin toimintani Pispalan radion yhtenä osakkaana. Nyt Pispalan radion toiminta on laajentunut uuden 10-vuotisen toimiluvan myötä.

Yrittäjyyden lisäksi olen toiminut Parkanossa erilaisissa luottamustehtävissä vuodesta 1985 lähtien. Muun muassa kaupunginvaltuutettuna, lautakunnissa joista viimeisimpänä tarkastuslautakunta ja Parkanon kaupungin varavaltuutettuna. Lisäksi olen toiminut Parkanon kaupungin kehittämiseen tähtäävissä työryhmissä esim. elinkeinotyöryhmä ja Honkalinna sairaalahankkeen ohjausryhmässä. Perheeseeni kuuluvat vaimo Marja, viisi aikuista tytärtä, neljä vävyä ja viisi lastenlasta.


Hanni Kasap

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja

Tampere
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 64
 
 
 
 
Hanni Kasap
 

 


Juhani Leväsluoto

Opettaja

Tampere
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 65
 
 
 
 
Juhani Leväsluoto
 

 


Reine Lindeman

Perushoitaja, sosiaaliohjaaja

Tampere
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 66
 
 
 
 
Reine Lindeman
 

 


Jukka Malminen

Yrittäjä

Nokia
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 67
 
 
 
 
Jukka Malminen
 

 


Pentti Mattila

Rakentaja (eläk.)

Punkalaidun
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 68
 
 
 
 
Pentti Mattila
 

 


Tommi Messi

Teologian opiskelija, lähihoitaja

Hämeenkyrö
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 69
 
 
 
 
Tommi Messi
 

 


Tenho Moilanen

Insinööri (AMK) toimitusjohtaja

Valkeakoski
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 70
 
 
 
Tenho Moilanen
 

Veronkierto kuriin ja veropohjan laajentamista. Kotiäideille, omaishoitajille jne. palkkaa, josta saa eläkekertymää. Puolustetaan Suomen itsenäisyyttä. Tätä maata kannattaa puolustaa. Tätä maata voidaan puolustaa. Tätä maata tullaan horjumatta puolustamaan.

Miten? Vaalitaan Suomen puolueettomuutta vastustamalla sotilaallista liittoutumista NATOA ja EU:n sotilasliittoa. Lisää liikuntaa ja syö kotimaista, puhdasta, terveellistä ruokaa. Hallittu siirtolaisuus- ja maahanmuutto rajatarkastuksin. Työtä köyhyyden kitkemiseksi ja tasa-arvon lisäämiseksi. Vahvista sekä maaseudun että maakuntien elinvoimaa. Estä maaltapakoa ja vähennä muuttotappiohaittoja.

Terve Suomi - Terve maakunta - Terve sote. Työttömyyden vuoksi on ollut hätätilahaalitus - onko tarvetta nyt? Koulutuksen osuvuus kysynnän ja tarpeen mukaan. Perheiden, lasten, vanhusten ja sairaiden auttamista.

SOTE maaliin koko edukunnan voimin. Maan, veden ja ilman saastuttaminen kuriin. Turvallinen ja uudistuva Suomi ja Pirkanmaa. Rakkaus rakentaa - riita rikkoo ja kuluttaa voimia. Terveys, ravinto, turva ja ystävät.

Perusarvoina koti - uskonto - isänmaa.


Timo Mäki-Korte

Yrittäjä

Tampere
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 71
 
 
 
 
Timo Mäki-Korte
 

 


Raili Naskali

Yrittäjä, merkonomi

Pirkkala
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 72
 
 
 
 
Raili Naskali
 

Olen pirkkalalainen osaava ja pitkäaikainen kokenut kuntapoliitikko, kunnanhallituksen II varapuheenjohtaja, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnan jäsen, alkiolainen arvopoliitikko ja tahto- ja tekijänainen. Tavoittelen paikkaa eduskunnassa ajaakseni Pirkanmaalaisten etuja. Haluan edistää oikeudenmukaisuutta, huolenpitoa ja arjen turvallisuutta, paikallisuutta ja maaseudun elinvoimaisuutta sekä vastuullista ja järkevää alueiden kehittämis- ja ympäristöpolitiikkaa. Puolustan yksityisautoilua ja vapaata liikkuvuutta.

Omaishoitajien asemaa on parannettava. Vanhustenhoidosta on huolehdittava ja välitettävä. Kodinhoidontukea lisättävä. Puhdas luonto, puhdas ruoka. Lapsiperheet ja takuueläkeläiset huomion kohteeksi.

Maatalouden vastuullisuus ja eettisyys ovat minulle myös tärkeitä.  Tehomaatalous ei pilaa vesiä ja ilmastoa.  Pelto- ja metsäresurssien tehokas käyttö ovat pikemminkin ratkaisuja – esimerkiksi biokaasu ja polttohake ovat tulevaisuuden investointeja.


Jussi Nurmi

Yrittäjä

Ruovesi
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 73
 
 
 
 
Jussi Nurmi
 

Kuljetus ja Taksiyrittäjä Ruovedeltä. Syntynyt Keravalla ja lapsuuden viettänyt Tuusulassa sekä Ruovedellä. Ruovedelle muuttanut 18 vuotta sitten. Minulla on tytär (16v). Koulutukseltani olen ajoneuvo- ja kuljetustekniikan mekaanikko. (Aol) Harrastuksina mm. ratsuhevoset ja harrasteautot. Näiden lisäksi vapaa-aikaa kuluu metsätilan ja vanhan tilakeskuksen ylläpitoon ja kunnostukseen.

Kansanedustajaksi haen sitoutumattomana politiikan ja suuryritysten ulkopuolelta ja siten on helppo toimia vähempiosaisten ja tavallisen ihmisen puolestapuhujana ja edustajana. Erityisesti maaseudun elinvoimaisuus ja palveluiden säilyminen on tärkeää, maaseudulla asuvana tiedän sen tarpeen ja puutteet omakohtaisesti. Myös autoilun kulut pidettävä kohtuullisina pitkien etäisyyksien maassa eikä autoilijoita saa pitää valtion rahastusautomaattina.

Aktiivimallia muutettava enemmän kuin mitä on suunniteltu tai se on poistettava kokonaan. Nykyinen malli ei sovellu kaikille. Toisen asteen koulutus pidettävä maksuttomana Suomen kansalaisilta. Hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja luvattomaan oleskeluun pitää puuttua ja siitä aiheutuneita kuluja tulee karsia huomattavasti. Valtion omaisuuden myynti ja harkitsematon yksityistäminen estettävä. Sairaanhoidon ja kotihoidon tarpeet sekä kotihoitajien että sairaanhoitajien jaksaminen ja toimeentulo pitäisi huomioida nykyistä paremmin jotta voidaan jatkossakin varmistua hoidon laadusta ja potilasturvallisuudesta niin kotona kuin laitoksissa. Taksiliikenteen turvallisuus ja kuljetusten laatu tulisi varmistaa ja valvontaa lisättävä sekä kotimaisen tavaraliikenteen kilpailukykyä  parannettava eikä vaikeuttaa kuten nykyisillä toimilla on tehty. Ulkomaiselle raskaalle liikenteelle saatava kunnollinen valvonta ja pikaisella aikataululla käyttömaksut josta saatava tulo tulee ohjata suoraan tieverkon ylläpitoon ja kunnostukseen.

Olen avoin ja perinteikäs suomalainen mies, pidän sen minkä lupaan.


Aarne Raevaara

Valtuustoryhmän puheenjohtaja, FM

Tampere
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 74
 
 
 
 
Aarne Raevaara
 

 


Eira Siltanen

Toimittaja

Virrat
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 75
 
 
 
 
Eira Siltanen
 

Olen Eira Siltanen ja saan kunnian olla Seitsemän Tähden liikkeen kansanedustajaehdokkaana vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Olen kanavanvartijan tytär Virroilta, missä myös kotini tällä hetkellä sijaitsee. Vuosien mittaan olen asunut kaikkiaan noin viidellätoista eri paikkakunnalla. Läheisiini kuuluvat perheelliset tytär ja poika sekä kuusi lastenlasta. Nuorempi tyttäreni on kuollut harvinaiseen sairauteen vähän vaille kymmenvuotiaana.

Päätyökseni olen toiminut valokuvaavana toimittajana ja toimitussihteerinä - radioaikojakaan unohtamatta. Ensimmäinen lehtijuttuni julkaistiin 35 vuotta sitten Keskisuomalaisessa. Olen toimittanut paljon myös erilaisia kertajulkaisuja. Taideopintojen seurauksena 90-luvulla intohimokseni muodostui myös öljyvärimaalaus, jossa aiheena on usein ollut ihminen iloineen ja suruineen.

Ihan pystymetsästä en ehdokkaaksi ole tullut, sillä olen työskennellyt 2000 -luvulla viisi vuotta eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Tiedän kokemuksesta, että siinä talossa tehdään pitkiä ja tiukkoja, mutta mielenkiintoisia työpäiviä.


Janne Tervonen

Yrittäjä

Virrat
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 76
 
 
 
 
Janne Tervonen
 

 


Mikko Vapa

Verikuvaaja, yrittäjä, FM

Tampere
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 77
 
 
 
 
Mikko Vapa
 

 


Sami Vehmas

Hissin kunnossapitoasentaja

Nokia
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 78
 
 
 
 
Sami Vehmas
 

Olen ehdolla Pirkanmaan vaalipiiristä kansanedustajaksi Seitsemän Tähden Liikkeessä. Ammattini on hissien kunnossapitoasentaja. Asun Siurossa, Nokialla vaimon ja kolmen kissan kanssa.

38 vuoden ikään olen ehtinyt toimimaan luottamusmiehenä sekä tällä hetkellä olen Sähköalojen Ammattiliiton edustajiston ja Teollisuuden- ja Erityisalojen johtokunnan jäsen. Toimin myös ammattiosaston puheenjohtajana ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Vaaliteemoinani on estää valtion omaisuuden holtiton myyminen sekä luonnollisten monopolien tulee kuulua valtion omistukseen. Aktiivimalli on osoittanut toimimattomuutensa joten sitä pitää korjata tai lopettaa se välittömästi. Pirkanmaalla alkava paikallisjunakokeilu tulee saada pysyväksi ja seisakkeita tulee saada lisää. Autoiluun liittyvien kulujen nousua on hillittävä. 

Yhteistyötä pitää tehdä eri tahojen kesken ja sopia asioista ilman sanailua! Tehdään turvallinen, puolueeton, itsenäinen Suomi jossa kaikilla on hyvä olla.


Ville Ylimartimo

Ajoneuvonosturin kuljettaja

Kangasala
Pirkanmaan vaalipiiri

Ehdokasnumero: 79
 
 
 
 
Ville Ylimartimo
 

Olen pian kahden lapsen isä ja aviomies Kangasalta. Olen kotoisin Pohjanmaalta ja muutin Pirkanmaalle n.10 vuotta sitten. Koulutuksiltani olen ravintolakokki, yhdistelmäajoneuvo kuljettaja sekä ajoneuvonosturin kuljettaja. Vapaa-aikaani vietän kalastuksen, metsästyksen, vaelluksen sekä perheen parissa. Bändiäkin tulee harrasteltua laulaja sanoittajana omassa projektissani nimeltä William Blackswan. Viimeisin työpaikka oli Kangasalan nostopalvelu, jonka jälkeen jäin kotiin vanhempainvapaalle. Olen käytännössä koko elämäni asunut maaseudulla tavalla tai toisella. Nykyisellään omistamme pienen maatilan Kangasalan Kuhmalahdella Längelmäveden tuntumassa.

Politiikkaan olen innokas lähtemään monestakin syystä. Seitsemän tähden liikkeen viisi pääteemaa ovat hyvä pohja omille tavoitteilleni. Tahdon viedä Suomea parempaan suuntaan koko kansaa ajatellen. Suomen tulee olla turvallinen meille ja meidän jälkipolvillemme niin taloudellisesti kuin muutenkin. Suomen suunta on jatkuvasti huonompaan päin. Omanedun tavoittelu on kasvain, joka tarvitsee kitkeä pois suomalaisesta yhteiskunnasta. Valtion omaisuuden myynti puhuttaa kansan rivejä, ja se onkin röyhkeää toimintaa poliitikoilta lähteä myymään kansan omaisuutta. Tälle pitää saada loppu. Kannatan kansanvaltaa kansan omistamassa ja asuttamassa Suomessa.