Eduskuntavaalit 2019 - Seitsemän tähden liike r.p.

Oulun vaalipiiri


Aki Hemmilä

Muusikko

Oulu
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 161
 
 
 
 
Aki Hemmilä
 

39-vuotias Kuusamosta kotoisin oleva, sittemmin monen mutkan kautta Ouluun asettunut moniosaaja. Politiikkaan terävästi mukaan hyppäsin Rajat kiinni projektin mukana Torniossa 2015.

Perusmotto: Omalla järjellä omilla jaloilla työ kentällä tehdään.

1. Laittomien maassa asustelevien järjestelmällinen kotiutus omiin maihin, Rajat kiinni.
2. Lasten ja nuorten hyvinvointiin on satsattava tasapuolisesti . Varsinkin Opiskelun tukemiseen sekä turvallisuuden että toimeentulon kannalta tasavertaisesti eri ammatti-asteilla.
3. Ei Natolle eli, ei sotilaallistaliittoumaa. Emme ole uhanalla.


Virpi Honkanen

VTT, KM

Oulu
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 162
 
 
 
 
Virpi Honkanen
 

Olen päämäärätietoinen yhteisten asioiden hoitaja. Olen koko aikuisikäni opiskellut ja tutkinut yhteiskuntaa ja sen rakenteita. Minulla on visio oikeudenmukaisesta ja tasa-arvoisesta yhteiskunnasta. Kohti inhimillisempää politiikkaa!

Seitsemän tähden liikkeen ohjelman lisäksi minulle erityisen tärkeitä aiheita ovat:

- Koulutus ja sivistys
Isovanhemmat rakensivat meille tämän maan. He perustivat kansakouluja, jotta lapsella olisi paremmat eväät elämälle. Meille on rakennettu maailman paras koulutusjärjestelmä, mutta nyt siitä on ajettu määrätietoiseti alas. Minkä takia? Eikö koulutus kuulukkaan enää meille kaikille?

- Julkiset palvelut
En usko pörssiyritysten voiton maksimoimiseen hoivapalveluidemme järjestämisessä. Palvelut takaisin julkiselle sektorille ja/tai paikallisten yritysten järjestettäväksi.

- Kikkatyöllistäminen kuriin
Työstä oikea palkka! Ei nollatuntisopimuksille! Autetaan työnantajija työllistämään!

Vauraassa Suomessa yksikin köyhä on liikaa!


Mika Koivisto

Levyseppä-hitsaaja

Ii
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 175
 
 
 
 
MIka Koivisto
 

Olen viisikymppinen kolmen lapsen isä Iistä perämeren rannalta. Lähdin seitsemän tähden liikkeeseen, koska olen menettänyt uskoni mahdollisuuksiin vaikuttaa tavallisten puolueiden kautta. Puolueiden jotka joskus kauan sitten olivat henkeen ja vereen aatettaan puolustavien esi-isiemme pystyyn panemia liikkeitä kansanvaltaa ajamaan. Entäs nyt? Vallassa ovat omaa etuaan tavoittelevat pyrkyrit, jotka jo pienestä lähtien ovat pyrkyröineet puolueen hierarkiassa ylemmäs kyynärpäitä käyttäen. Monilla ei ole tavallisesta työstä eikä ihmisistä juurikaan käsitystä. Herrat ovat vieraantuneet kansasta! En samaan puulaakiin ilkeäisi kuulua moisten kanssa, kuten ei varmaan myöskään iso-isäni Aukusti Koivisto. Hän oli Suomen Kommunistien ja Pienviljelijöiden Puolueen kansanedustaja ja veturinkuljettaja, joka ajoi reilu sata vuotta sitten Tervolan taisteluun ja haavoittui. Kansakunnan yhteisten varojen holtiton käsittely on saatava kuriin, ja päättäjät jotka siitä vastaavat saatava tuomiolle ja korvauksiin kansalle aiheuttamistaan vahingoista. Seitsemän Tähden Liikkeen ajamat viisi tavoitetta ovat mielestäni tärkeimmät väylämerkit, kun navigoidaan Suomea kansakuntana turvallisille vesille suurvaltojen ja EU:n karikkoisissa vesissä.

Itsenäisyys on viety perustuslain vastaisesti. Brysselistä viedään Suomea ku pässiä narusta. Siihen on tultava muutos! Puoleettomuutta nakertaa NATO lähentyminen ja EU:n omat NATO mieliset joukot. Mitähän veli venäläinen tuumaa ku vihollinen pääsee aivan Pietarin porteille Suomen kautta. Talvisota syttyi ku Suomi ei Stalinin mielestä kyennyt turvaamaan Leningradia, eikä antanut maa-alueita Karjalasta ”suojavyöhykkeeksi”. Venäjä varmasti tekee Suomesta sotatantereen, ennenku päästää NATO:n Pietarin aluelle uhkaamaan. Valitettavasti Suomen on otettava maantieteelliset tosi-asiat huomioon.

Eipä näy pääministerimme talossa pakolaisia, vaikka juuri hän lupasi majoittaa heitä kotiinsa. Olin jo aluksi sitä mieltä että raja tarkastukset käyttöön, koska siellä seassa voi olla vaikka mitä porukkaa. Sotarikoksia pakenevia terroristeja ja koulutettuja tappajia. Mikäli maahantulija on asekuntoinen nuori mies, jolla ei ole esittää minkäänlaisia todisteita henkilöllisyydestään ja syyttömyydestään rikoksiin, pidettäköön hänet ”suojassa” siihen asti että dokumenttia jostaki löytyy. Suomeen ei irti lasketa, ennen kuin on varmaa että uskaltaa. Karjalan evakot, melkein puoli miljoonaa ihmistä asutettiin pitkin korpia ja soita. Muutama hehtaari maata ja kuokka ja kirves. Ei ollu vastaanottokeskuksia. Ja hyvin meni. Jyvät erottu akanoista, ku piti itse alkaa paikkansa luomaan. Ei viitti jauhaa, alakaa tympäseen koko homma!

Kasvukeskus politiikka on tuhoisaa, mutta ymmärrän kyllä katalia herroja. Ihmiset ku viedään juuriltaan, missä heillä on valmiit tukiverkostot: ystävät ja sukulaiset, heitä on helpompi alistaa ja hallita sinne lähiöihin, missä he pienissä kopeissaan odottavat tukejaan työttöminä tai pätkätyöläisinä. Riistäjälle on kauhistus itsenäinen, omavarainen ihminen, jonka ei tarvi mihinkään suuntaan kumarrella ja pokkuroida. Jos me kansakuntana oltais myös itsenäinen ja omavarainen, niin tuommoset riistäjät ei ois ees vallassa. Köyhän kyykytys on loputtava! Päättäjät vastuuseen tekemistään tuholaisen tempuistaan! Päätäntä valtaa maakuntiin ja kylät elinvoimaisiksi. Johtajien miljoonakorvaukset syyniin. Eriarvoistuminen tulee johtamaan verilöylyyn. Ja sitte ei oo kellään enää kiva. Kannattaa perehtyä historiaan! Annan nyt teille mahollisuuden vaikuttaa äänestämällä miestä, joka pannee siivoustalakoot käyntiin Arkadianmäellä.  


Martti Korpiranta

Kiinteistönvälittäjä LKV

Sotkamo
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 163
 
 
 
 
Martti Korpiranta
 

Kolme tärkeää asiaa, joita aion edistää:
1) Haluan että Suomi pysyy itsenäisenä valtiona ja että suoraa demokratiaa lisätään esim. kansanäänestyksillä, kuten Sveitsissä.
2) Suomen kansallisomaisuudesta, metsistä ja mineraalivaroista, huolehtiminen ja kehittäminen sekä niiden omistuksen pitäminen suomalaisten käsissä. Ratkaisuna on ettei yksinkertaisesti myydä arvokkaita omistuksiamme kansainvälisille pelureille.
3) Meidän tulee lisätä huomattavasti yhteistyötä ja avoimuutta tekemisissämme. Sekä huolehtia Suomen arvokkaan puhtaan luonnon ja upeiden neljän vuodenajan tuomista mahdollisuuksista. Työpaikkoja, investointeja ja hyvinvointia saamme Suomeen ainoastaan luottamuksen kautta. Bisneksen ja politiikan tekeminen on viime kädessä ihmissuhteiden hoitamista.


Jorma Laatu

Verosihteeri

Oulu
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 164
 
 
 
 
Jorma Laatu
 

55-vuotias. Perheeseeni kuluu rakas vaimoni Iida ja neljä aikuista lasta, josta viimeinen lähtee armeijaan heinäkuussa ja viiden lapsenlapsen pappa Oulun Haukiputaalta. Lähtöisin olen Helsingistä, josta muutin pysyvästi Haukiputaalle vuonna 1994 nauttinut olen asumisesta Pohjois-Pohjanmaalla, vaikka alussa minulle sanottiin hullu sinä olet, kun sinne asti muutit mutta ei sanota enää.

Poliittiselta taustalta olen täysin sitoutumaton ja ensikertalainen politiikassa. Minkä takia valitsin Tähtiliikkeen, kävin ensikertaa kuuntelemassa Paavoa presidentin vaalien yhteydessä Ii:n kunnassa tässä Haukiputaan vieressä. Paavon puheet ja ajatukset millä tavalla maata pitäisi johtaa ja kannanottaminen Suomen puolueettomuuteen, Maakuntien tasapuoliseen kehittymiseen, Euro valuuttaan ja yleensä Euroopan unioniin saivat minut vakuuttuneeksi, että tässä on se puolue, johon voisin kuulua.

Työuraltani olen Valtion virkamies ja nähnyt aitiopaikalta millä tavalla maata on johdettu verotuksen näkökulmasta. Valtion velkataakan jatkuva kasvaminen velattomasta maasta ylivelkaiseen yhteiskuntaan.

Tässä kehityksessä on ollut pääpäsmäreinä nykyiset puolueet ja myös suurin oppositio puolue. Suurin syy löytyy Euro valuutasta, joka on johtanut siihen, että valtiolle ei ole itsenäistä rahapolitiikkaa millä tavalla voitaisiin tukea vientiteollisuutta huonoina maailmanmarkkinatilanteissa.

Euroopan unionin puuttuu Suomen luonnonvarojen käyttö oikeutteen. Kuten kuinka paljon saa metsää hakata, saako hakepuusta tehdä biodieseliä. Miten on turvesoiden hyötykäyttö energian tuotannossa. Pitääkö meidän kurjistaa kansantaloutta EU:sta tulevien määräysten perusteella.

JOKAINEN IHMINEN ON LAULUN ARVOINEN, JOKAINEN ELÄMÄ ON TÄRKEÄ. NÄIN LAULOI VEIKKO LAVI. Tämän on osa yksityisistä hoivakodeista unohtaneet, jos mennään pelkästään business edellä. Tämä tarkoittaa mahdollisin pienillä resursseilla tehtävää hoivatyötä, että hirvittää. Tähän vielä yhdistettynä pääomasijoittajat ja hallituksen ajama hallintarekisteri, jolla saadaan varsinaiset omistaja tahot piiloon julkisuudesta. Ei hyvä seuraa ja näyttää olevan tullut toteen viimeksi tänään. Valtio tai kunnat ostavat hoivapalveluja veronmaksajien rahoilla yksityiseltä firmalta ja yhtiö ei enää kanna yhteiskuntavastuuta vaan niin sanotut pääomasijoittajat ottavat yrityksen tuloksen itselleen ennen kuin pitäisi maksaa vero tuloksesta.

Business tehdään Suomessa mutta veroja ei haluta maksaa Suomeen. Tämän tyyppinen meininki on myös terveydenhoito puolella tulevaisuudessa. Näiden asioiden takia olen asettunut kansanedustaja ehdokkaaksi Tähtiliikkeeseen ajamaan Suomen ja Suomalaisten etuja Arkadianmäellä. Mitä tämän hetkiset edustajat eivät ymmärrä.


Ari Lindström

Työtön, opiskelija

Kempele
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 165
 
 
 
 
Ari Lindström
 

Olen 58-vuotias mies. Jouduin työttömäksi kesällä 2016 ja kuten muotina on, ei yli viisikymppinen suorittavan työn tekijä enää pääse töihin. Kiinnostukseni politiikkaan aukeni lopullisesti juuri työttömyyden iskettyä päälle. Minulle syntyi kova halua saada vaikuttaa asioihin, korjata niitä. Siksi olen nyt tässä.

Tässä lupaukseni:
1. Kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden henkilöiden välitön eristäminen muusta yhteiskunnasta sijoittamalla heidät suljettuihin palautuskeskuksiin. Tämä on äärimmäisen tärkeää jotta voimme ennaltaehkäisevästi suojella omiamme. Me emme saa uhrata lapsiamme vääränlaisen ideologian vuoksi.
2. Kannatan kuuden tunnin työpäivää. Suomessa on noin miljoona työikäistä ihmistä jotka eivät ole työelämässä. Jotta kaikille riittää töitä on olemassa työaikaa jaettava, koska uusia työpaikkoja ei synny. Siksi kuuden tunnin työaika kaikille.
3. Suora demokratia. Kannatan Suomeen suoraan demokratiaa eli sitovavia kansanäänestyksiä. Ylin päätösvalta kansalle.


Satu Lumijärvi

Maaseutuyrittäjä, kasvatustieteen maisteri

Raahe
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 166
 
 
Satu Lumijärvi
 

Olen maajussi – tai justiina, jokapaikan höylä Lumijärven maatilalla Alpuassa, Vihannin kupeessa ja Raahen kaupungin reunalla. Kahdessa navetassa ammuu lehmiä, sonneja, hiehoja ja vasikoita. Kokemusta maatalousyrittäjyydestä on kertynyt yli 30vuotta. Kolme suloista kissaa pitää hiiret kurissa ja pihaa vahtii kaksi koiraa. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja valmistun filosofian maisteriksi kesän korvalla, kun saan valmiiksi graduni Pudasjärven siirtolaisuudesta Ruotsiin. Viime lukuvuoden opiskelin yrityksen johtamista Tampereen yliopiston verkkokurssilla (26op), mistä sain uusia näkökulmia omaan työhöni.

Minusta saat asiakeskeisen, kuuntelevan ja harkitsevan kansanedustajan, lasteni mukaan olen kuiva kuin lakikirja. Haluan antaa toivon näköaloja sekä olla laittamassa kuntoon maanviljelijöiden, köyhien ja vanhusten asioita.

Luottamustoimeni politiikassa loppuivat kun erosin Keskustan jäsenyydestä reilu 10v sitten. Olen Vihannin osuuspankin edustajistossa ja edustajana Oulainen-Vihanti MTK:n kevätkokouksessa.


Antero Metso

DI, lehdenjakaja

Oulu
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 168
 
 
 
 
Antero Metso
 

Olen 48-vuotias pienituloinen opiskelija, ehdolla 7*:n kautta suomalaiselle reilumman maan ja EU:n puolesta. Olen opiskelun asiantuntija, olen opiskellut noin 1300 opintopistettä eri yliopistoissa Suomessa ja Ruotsissa, avaruustekniikasta koulutusteknologiaan. Minulla on tietotekniikan ja tuotantotalouden DI-tutkinnot ja opettajan pedagogiset opinnot. Olen opettanut ohjelmointia Oulun yliopistossa ja työskennellyt useiden eri alojen tutkimusryhmien kanssa neurokirurgiasta ilmastofysiikkaan. Opiskelen tällä hetkellä päätoimisesti lääketiedettä Oulun yliopistossa. Opintoja rahoitan opintotuen lisäksi lehdenjaolla.

Aikaisempaa kokemusta politiikasta minulla on mm. ylioppilaskunnan edustajiston ja hallituksen puheenjohtajuuksien kautta ja opiskelijakiltojen hallituksista. Olen myös työskennellyt Oulun ja Lapin yliopistojen hallituksissa varajäsenenä. Olen harrastanut avantouintia, karaokea, vanhojen autojen rassaamista ja näyttelemistä. Minulla on lapsia ja pidän luonnosta ja eläimistä. 


Veli Miettinen

Opettaja

Siikalatva
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 167
 
 
 
 
Veli MIettinen
 

Työurani aloitin 14 vuoden iässä kansakoulun päätyttyä kun läksimme serkkupojan kanssa tukkisavottaan. Talvet menivät metsätöissä ja kesät kotitilalla maataloudessa. 1960 luvulla alkoi syntyä maaseutukuntiin metalliteollisuutta ja urani suuntautui metallialan kurssille ja sen jälkeen konepajateollisuuteen. Varusmiespalvelun jälkeen olin YK:n rauhanturvajoukoissa Kyproksella 1968-1969, jonka jälkeen metallialan työt jatkuivat. Valmistuin koneteknikoksi 1976 ja metallialan opettajaksi 1994.

Työura metalliteollisuudessa yli 20 vuotta erilaisissa tehtävissä aina sorvaajasta toimitusjohtajaan saakka. Toimin 13 vuotta yritysten palkkatoimitusjohtajana raskaassa konepajateollisuudessa, josta viisi vuotta tuotekehitysyrittäjänä. Viimeiset 22 vuotta opettajana 2012/ 2013 saakka. Sitten kunnallisissa luottamustehtävissä Siikalatvan kunnan valtuustossa ja sen mukanaan tuomissa lautakunta ja muissa tehtävissä. Olen harrastanut puutarhanhoitoa, kalastusta, metsästystä ja runojen kirjoittamista.


Aaro Mikkonen

Lammaspaimen, metsätalousinsinööri

Puolanka
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 169
 
 
Aaro Mikkonen
 

Tähtiliike muuttaa maamme suuntaa ja rappiollista poliittista järjestelmää. Nyt on tärkeä kansanäänestys Suomen suunnasta, laillisuuden ja kansanvallan palauttamisesta omaan maahamme! Se puolustaa Suomen itsenäisyyttä paluulla omaan talousjärjestelmään. Se turvaa Suomen puolueettomuutta ja sotilaallista liittoutumattomuutta. Se korostaa Suomen päätösvaltaa maahanmuuttopolitiikassa. Se pyrkii poistamaan köyhyyttä, toivottomuutta, vääryyttä ja edistämään tasa-arvoa. Se ponnistelee  maaseudun elinvoiman ja kansalaisten perusturvallisuuden puolesta.

Puheet ja lupaukset käytännöllisiä:
Esimerkiksi siirrymme biotalouteen, uudistamme työllisyyden ja tulossa uusi maanpuolusohjelmaja rakennamme Paltamon biolaitoksen. Korjaamme ja oikaisemme Puolanka- Utajärvi-tien, kuten nykyisen eduskunnan kieron politiikan!

Tähtiliikkeeen tavoitteista saat lisätietoa kirjoista: Eihän tässä näin pitänyt käydä (2016), Kukahan nämäkin sotkut selvittää? (2016), Suomen linja 2017 (2017) ja Terve Suomi (2018). Teokset ovat luettavissa sähköisinä ilmaiseksi kotisivulta paavovayrynen.fi. Lisäksi Suomen vaarallista tilaa valaisee Pentti Sainion kirja: www.minne suomi pommittaa?

Tervetuloa mukaan rehelliseen kansanliikkeeseen! Muutos on tulossa ensin hiljaa, värinänä ja sitten puhaltaa myrskyn lailla!

Löydät lisää köyhän kansan ja rauhan asiamiehen puheita:
www.youtube.com/channel/UCUiOJwi-2f-60Gb1z6_8XXQ
webbinetti.net/aaromikkonen/index.htm
www.tv7.fi/vod/player/62785/
www.stelk.fi/radio-ohjelmat/
mielipidekirjoitus/Suomi-olkoon-rauhan-ja-saunojen-rakentaja/


Elsa Olmala

Laboratoriohoitaja

Oulu
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 170
 
 
 
 
Elsa Olmala
 

Olen oululainen kahden lapsen äiti ja kuuden lapsenlapsen mummu. Ammatiltani olen laboratoriohoitaja ja nyt olen eläkeläinen. Sydäntäni lähellä ovat vanhukset ja heille täytyy saada kunnioittava vanhuus. Minun lapsenlapset ovat ikähaarukassa 1-19 vuotta, niin lapsille ja nuorille pitää taata turvallinen kasvuympäristö. Kiusaamisen on loputtava. Köyhän asiat pitää saada kuntoon kantaväestölle. Ei ryöstetä kantaväestöä. Alue- ja maatalouspolitiikka ovat tärkeitä asioita hoitaa kuntoon. Pohjois-Suomi pidettävä myös asuttuna. Pitää huolehtia, että meillä on tulevaisuudessakin puhdas kotimainen ravinto saatavilla lähiseudulta.


Tapio Pesola

Perhehoitaja

Haapajärvi
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 171
 
 
 
 
Tapio Pesola
 

Pientilallisen ja sotaveteraanin poika, 57-vuotias viiden lapsen isä, sijaisisä ja yksinkertainen pappa. Nykyään olen perhehoitaja, mutta aiempia ammattejani ovat ainakin puuseppä, mielenterveyshoitaja, yrittäjä ja kirjanpitäjä. Myös elämän nurjempi puoli työttömyyksineen ja muine ongelmineen on tullut minulle monella tavalla tutuksi.

Miksi Tähtiliike ja ylipäänsä halu vaikuttaa asioihin? Koska Suomi on suuressa vaarassa erityisesti harjoitetun maahanmuuttopolitiikan, globalisaation, EU-politiikan ja huonosti hoidetun ulkopolitiikan takia. Sitoudun mielelläni kannattamaan Seitsemän tähden liikkeen viittä pilaria, jotka ovat: 1) Suomen itsenäisyys (lähinnä suhteessa Euroopan unioniin ja globalismiin), 2) Suomen puolueettomuus (korjausta ulko- ja sotilaspolitiikkaan), 3) Hallittu maahanmuutto- ja siirtolaispolitiikka, 4) Tasa-arvoisuus ja köyhien asia sekä 5) Aluepolitiikka. On monta hyvää syytä olla äänestämättä minua, mutta ei ainuttakaan hyvää syytä olla äänestämättä Tähtiliikettä.

 


Salme Räisänen

Ruokapalvelutyöntekijä, eläkeläinen

Suomussalmi
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 172
 
 
 
 
Salme Räisänen
 

Olen 65 vuotias, kahden lapsen äiti ja neljän lapsenlapsen isoäiti. Työelämässä olen ollut noin 40v. ja nyt eläkkeellä. Toimin viimeiset, noin 20 vuotta lasten-ja nuorten parissa koulun keittiössä, keittäjänä, ruokapalvelutyöntekijänä ja kouluhuoltajana. Toimin myös koulun johtokunnassa. Politiikka on kiinnostanut melkein koko työelämän ajan, mutta nyt vasta tuntuu olevan aikaa siihen ja halu vaikuttaa yhteisiin asioihin. Seitsämän tähden liike valikoitui puolueeksi, koska puolueen arvot vastaavat omiani. Vaaliteemani olisi "Hyvä turvallinen elämä, vauvasta vaariin". Harrastukset, mökkeily, luonto ja lavatanssit.


Antti Salminen

Automaattiasentaja

Kempele
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 173
 
 
 
 
Antti Salminen
 

Polittikaan yritän mukaan, koska olen nähnyt elämäni aikana miten mätä tämä Suomen järjestelmä on ja miten sitä on ajettu vaan väärään suuntaan. Vastustan mm. Natoa, EU:ta, euroa ja hallitsematonta maahanmuuttoa. Tulevalla eduskuntakaudella on aloitettava muutokset. Kaikki Sipilän hallituksen aikana tehdyt leikkaukset kuuluvat kumota ja aktiivimalli poistaa. Mm.eläkkeitä ja työmarkkinatukia kuuluisi nostaa. Ulkomaalaistaustailta on vara leikata sosiaalitukia/-turvaa, saatavuusharkinta on laajennettava kaikkiin ulkomaalaistaustaisiin, rajatarkastukset pitäisi palauttaa ja oleskeluluvan myöntämisiä pitää kiristää. Suomen on myös poistettava kaikki 9€/pv-tukityöt, että työllisyys kasvaisi sitäkin myötä. Suomessa ikävänä pointtina olen myös nähnyt sen, että kuinka suomalaiset jätetään toiseen arvoon ja tänne otetaan ulkomaalaisia elätettäväksi joille annetaan paremmat turvat. Suomi ei saa olla sossu, eli emme tarvitse Suomeen ulkomaalaistaustaisia jotka eivät tuota Suomelle mitään tuloja. Tähän täytyy saada muutos ja ensin on hoidettava suomalaisten asiat. Jokaiselle suomalaiselle on turvattava sellaiset tulot, että niillä voi elää katon alla.


Timo Siekkinen

Työmaapäällikkö

Oulu
Oulun vaalipiiri

Ehdokasnumero: 174
 
 
Timo Siekkinen
 

Olen naimisissa Maritta Siekkisen kanssa, meillä on yhteensä kuusi lasta ja viisi lastenlasta. Asumme vaimoni kanssa kahdestaan omakotitalossa Oulunsalossa. Meillä on seurana ja turvana Nasse koira.

Olen ollut nuorena mukana politiikassa. Toimiessani keskustapuolueen ay-valtuutettuna puhemies Ahti Pekkala otti pohjoisen pojan siipiensä suojaan. Puhemies avasi tärkeitä ovia ay-vaikuttajiin, kuten Jorma Reini, Matti Huuskonen ja Pertti Viinanen, sekä poliittisiin johtajiin, kuten Pertti Paasio ja Aarne Saarinen. Kaikki olivat hienoja asialleen vihkiytyneitä miehiä vaikka eri puolella pöytää istuttiin.

Tämän jälkeen työtehtäväni siirtyivät ulkomaille. Ammatiltani olen teollisuusrakentaja. Töitteni vuoksi Euroopassa Albania on paikka jossa en ole ollut. Etelämanterellakaan en ole käynyt. Harrastuksiini kuuluu politiikan seuraaminen ja kaikenlaisten koneiden ja laitteiden kanssa värkkääminen.