Eduskuntavaalit 2019 - Seitsemän tähden liike r.p.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri


Harri O. Halko

Pienkonemekaanikko, omaishoitaja

Savonlinna
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 53
 
 
 
 
Harri O. Halko
 

Olen 59 vuotias mies naimisissa kaksi aikuista lasta edellisestä avioliitosta. Asun Savonlinnassa n.13 km Mikkeliin päin, asuntoni on Tsaari Nikolai Toisen rakennuttama valmistui 1913. Olen paluumuuttaja Lähdin 1975 ja palasin 2011 olin poissa 36 vuotta. Armeijan suoritin Kymen jääkärikomppaniassa 1979-80, Aliupseerina, siviliin ja kerran kertauksissa1993. Toimin vaimoni omaishoitajana ja minulla on pienkonemekaniikan perustutkinto suoritettu. Sillä seurauksella, että asumallamme tontilla on n. 25 ruohonleikkuria, moottorisahoja useita ulkona ja sisällä, siimaleikkureita sisällä ja ulkona ym. muita polttomoottorikäyttöisiä härpäkkeitä kaikki paikat täynnä. Vuonna 2004 lopetin pienkonekorjaamon Tikkurilassa Vantaalla, viimeisinä vuosina ennen paluumuutoa vuosina 2008- 2011 HDT. Eli toimin Helsingin Data taksin taksin kuljettajana.

Koen olevani etuoikeutettu saadessani asua nykyisessä kodissani, olen tunnustava Kristitty ja Kotini rakennuttaja julistettiin Pyhimykseksi Idän Orttodokisi kirkossa vuonna 2000. Normaalia ihmisen elämää puilla lämmitetään ja ruokakin pääasiassa valmistuu puuhellan päällä. Ulkosauna, navettarakennus mistä tehty auotalli, marjapensaita oma kaivo. Tämä on sitä oikeeta elämää pitää mielen virkeenä , pakkasella joka päivä lämmitettävä puulla samoin sauna puulla Ja kylmä vesi, asuinrakennus kaikilla mukavuuksilla +suihku. Oikeeta elämää!

En ollut menossa enää koskaan mihinkään vaaleihin, olin jopa soittanut kansanradion Ollille, että minä en enää lähe ehdokkaaksi, onneksi Olli ei sitä ohjelmassaan julkaisut. 09.02.2019 sattui jotain ja se jotain oli se , että lähdin Seitsemän Tähden Liikkeeseen. Minnekkään muualle en voisi kuvitellakkaan meneväni. Olen kuullut ja puhunutkin Paavo ja Väyrys vitsejä 27 vuotta politiikassa vaikuttaneena, nyt tapasin Paavon. Ehkä se kertoo jotain tapahtumasta.


Juha Heikkinen

FM, eläkeläinen

Mikkeli
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 54
 
 
 
 
Juha Heikkinen
 

Olen eläkkeellä oleva 61-vuotias filosofian maisteri. Mikkeliläistynyt stadilainen. Minulla on historiantutkijan koulutus sekä myös hiukan akateemisen arkistotyöntekijän- ja toimittajan koulutusta. Kuulun siihen 1 %: iin avoimen yliopiston opiskelijoita, jotka ovat päässeet avoimen yliopiston "väylän" kautta oikeaan yliopistoon. Olen työskennellyt nuorena Vantaan kaupungilla puuseppänä ja myöhemmin Suomen sukututkimusseuran kautta ammattisukututkijana sekä vapaana toimittajana.

Olen ollut kaksi kertaa kuntavaaliehdokkaana Vantaalla ja yhden kerran Mikkelissä. Olen ollut myös Vantaan poliisilaitoksen täydennyspoliisina eli poliisin kriisin- ja sodan ajan reservissä.

Olen toiminut useissa vammaisjärjestöissä ja kahdessa sosiaalisessa yrityksessä. Tärkeintä minulle on ihmisten sosiaalinen ja taloudellinen tasa-arvo. Poliittisella kartalla olen sitoutumaton maltillinen vasemmistolainen. Olen enemmän "arvokonservatiivi" kuin liberaali. Siviilisäädyltäni olen leski.

- Vähimmäistoimeentulo olisi oltava vähintään 1000 euroa kuussa (kansaneläkkeet, työmarkkinatuki ym.)
- Kunnallinen terveydenhoito ilmaiseksi
- Lääkekorvausten omavastuuosuutta pienennettävä
- Osaketulojen ja keskimääräistä suurempien palkkatulojen verotus on korotettava oikeudenmukaiselle tasolle


Risto Huovinen

Metsuri

Lappeenranta
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 55
 
 
 
 
Risto Huovinen
 

Olen ehdolla, koska haluan muuttaa Suomen suuntaa. Koko Kaakkois-Suomi näivettyy ja ihmisiä keskitetään poliittisin päätöksin pääkaupunkiseudulle. Jos kehitystä ei muuteta, on Kaakkois-Suomen tulevaisuus surkea.

Nykykehityksen jatkuessa asuntojen arvo romahtaa ja väestö pienenee niin kovaa tahtia, että kunnat eivät pian kykene ylläpitämään peruspalveluja. Verovarat käytetään nykyisin maahanmuuttajiin ja miljardi-investointeihin pääkaupunkiseudulle. Samaan aikaan leikataan maakunnista.

Vanhustenhoito on ajettu kriisiin vaikka samaan aikaan rahaa löytyy miljardeittain maahanmuuttoon. Suomea ollaan viemässä kohti EU:n liittovaltiota. Tämä kehitys täytyy muuttaa. Vanhustenhoito kuntoon ja Kaakkois-Suomen elinvoima takaisin lopettamalla valtionosuuksien leikkaukset. Rajat kiinni haittamaahanmuutolta.

Suomen on otettava päätösvalta takaisin koskien omia asioita EU:lta ja liittovaltiokehitys tulee torjua. Eurooppa on aina ollut itsenäisten valtioden maanosa ja sellaisena se tulee pitää myös tulevaisuudessa. Kaikkia halukkaita ei voida laskea rajojemme yli ja halpatyövoiman vyöry tulee pysäyttää. Suomi on pidettävä Naton ulkopuolella.

Työuraa metsurin ammatissa on takana noin 15 vuotta.


Veli Hyypöläinen

LVI-teknikko

Imatra
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 56
 
 
 
 
Veli Hyypöläinen
 

"Turvallisen kodin, kristillisen uskon ja itsenäisen isänmaan puolesta!"

Miksi minut pitäisi valita eduskuntaan:

Haluan olla tukemassa terveempää ja turvallisempaa Suomea ajavaa joukkoa. Kannatan puolueettomuutta ja täydellistä itsemääräämisoikeutta. Yhteistyötä muiden itsenäisten valtioiden kanssa voi harkita, mutta esim. Natoon liittymistä en kannata. Haluan edistää Euroopan unionin muuttamista itsenäisten valtioiden liitoksi, siis korkeintaan ja jatkaa liittovaltiokehityksen vastustamista. Haluan taistella ahneutta ja köyhyyttä vastaan eli omaisuuden siirtymistä yhä harvempien käsiin Suomessa ja jopa Suomen ulkopuolelle. Metsäluonto on tärkeä osa meidän suomalaisten hyvinvointia. Haluan vastustaa avohakkuita ja kannattaa harvennushakkuita talousmetsissäkin sekä puurakentamisen ja kokopuutuoteteollisuuden lisäämistä. Hakata pitää, mutta harventamalla, riistatiheiköitä ja kelopuita sekä vanhan metsän lämpäreitä jättämällä korpiin ja kallioille. Avohakkuuta on meillä Suomessa jo aivan liikaa.

Muistan lapsuudestani ajan, jolloin maaseutu oli vielä elinvoimainen. Tuon elinvoimaisuuden ja palveluiden palautuminen syrjäseuduillekin olisi mahtavaa. Mielestäni ihmistä tulee pitää tärkeimpänä luomakunnasta. Ihminen hädän hetkellä saa suurimmat sympatiani.


Harri Juutila

Yrittäjä, (eläk.)

Kouvola
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 57
 
 
 
 
 

 


Tatu Lääveri

Ylipalomies

Kouvola
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 58
 
 
 
 
Tatu Lääveri
 

Olen 42-vuotias perheellinen kahden lapsen isä, joka on kyllästynyt Suomen nykysuuntaan, valtion velan kasvuun ja ihmisten pahoinvointiin. Olen ammatiltani ylipalomies ja kotona puuhasteleva maajussi, joka arvostaa itsenäistä Suomea sekä meidän kaunista ja monipuolista luontoa. Ajattelen asioita maalaisjärjellä ja mielestäni meidän pitää hoitaa suomalaisten asiat ensimmäisenä kuntoon. Työn tekeminen täytyy olla kannattavaa koko Suomessa ja yrittäjänä oleminen täytyy olla helpompaa ilman turhaa byrokratiaa. Pidän haasteista ja tykkään tarttua tuumasta toimeen. Haluan kehittää vanhaa ja luoda uutta. Olen reilu, oikeudenmukainen ja tarvittaessa puutun epäkohtiin.


Petri Mettälä

Yrittäjä

Iitti
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 59
 
 
 
 
Petri Mettälä
 

 


Aune Mänttäri

Kauppapuutarhuri-kukkakauppias, entinen kansanedustaja

Hamina
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 60
 
 
 
 
Aune Mänttäri
 

Olemme nähneet elämämme aikana monenlaisia maamme ja kansamme kohtaloita. Olemme puolustaneet maatamme raivaamalla ja rakentamalla. Olemme tehneet ahkerasti työtä, kouluttaneet lapsemme ja he taas lapsensa, meillä on sylissämme nyt rakkaat neljännestä sukupolvesta.

Yhteiskuntaamme olemme rakentaneet työllä ja toiminnalla. Kansakuntamme Itsenäisyys on meille kultakin kalliimpi.  Olemme tehneet köyhästä Suomesta vauraan sivistysvaltion Suomen kansan uskollisella rankalla työllä. Talvisodan hengessä teimme työtä ja pidimme huolta toinen toisistamme.

Viime vuosina Suomi on jakautunut kahtia hyväosaisiin ja huono-osaisiin. Maaseudun ja maakuntien kehittäminen on laiminlyöty. Itsenäisyytemme on kaventunut ja uhkaamme menettää sen kokonaan. Suomea viedään sotilasliitto Natoon.

Eduskuntavaalien lähestyessä olemme nähneet kuinka vanhojen eduskuntapuolueiden ”HYVÄVELI-PORUKAT” yli puoluerajojen ovat valtiotieteen tohtori Paavo Matti Väyrystä vastaa. Väyrystä vastaan tehdyt ”temput” ja hänen perustamaansa ”Tähtiliikettä vastaan järjestetyt syrjintätoimet ovat laittomia ja ne loukkaavat kansan oikeustajua.

Aivan uskomatonta peliä on pelattu Paavon syrjäyttämiseksi ja pätevimmän valmiin valtiomiehen uran katkaisemiseksi.

Meillä Tähtiliikkeen edustajilla on kunniatehtävä valaista tietä Paavolle hänen perustamansa kansanliikkeen, Seitsemän tähden liikkeen, riveissä. Totaalisen Media- pimennyksen aikana tarvitsemme keskustelijoita, jotka valaisevat tilannetta kysyjille. Äänet annetaan henkilökohtaisesti, yhtään ääntä ei ole vielä annettu. Jokainen ääni on yhtä arvokas.

Heimo Linna sotaveteraani, kansanedustaja, ministeri 92 v. kirjoitti Perhojokilaakso-lehdessä ”Vain Paavo Väyrynen voi estää Suomen liittymisen Natoon” seuraavalla vaalikaudella. Nyt kaikki vanhat eduskuntapuolueet todistelevat, että eivät muka kannattaisi enää Natoon liittymistä! Älkää uskoko ”ikuisia vaali-valehtelijoita”. Luotetaan Paavo Väyryseen Nato asiassakin.


Otso Paakkinen

Sähköinsinööri, yrittäjä

Pertunma
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 61
 
 
 
Otso Paakkinen
 

Minä uskon sinuun, usko sinä minuun. Olen sähköinsinööri ja yrittäjä Pertunmaalta, harrastan kuntoilua, näytelmäkerhoa ja kahvittelua. 

Teesit:
- kansanedustajien palkkio -50% lähestytään suomalaista keskipalkkaa ja näytetään säästötalkoissa esimerkkiä
- pidetään koko Suomi elinkykyisenä, tiet kunnossa, korkeakouluja läpi Suomen
- ollaan eu -ja eurokriittisiä
- uusiutuvaa energiaa auringosta, tuulesta, biokaasusta, vedestä, kestävästi tottakai
- omaishoidon tuet ajantasalle, sanotaan ei kansainvälisille terveysjäteille

Mistä saamme säästöjä?
- leikataan maahanmuuton kuluista
- maanpuollustuksessa hävittäjähankinnat minimiin
- kasvatetaan metsätaloutta, kestävästi
- turismi, nostetaan Suomen imagoa maailmalla turvallisena ja luonnollisena matkailumaana

Tässä vain osa, lue minusta lisää FB-sivuiltani: www.facebook.com/otsopaakkinenvaalit/


Ville Puromäki

Uutisohjaaja

Helsinki
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 62
 
 
Ville Puromäki
 

Olen seurannut politiikkaa työni puolesta ylhäältä päin. Toimin uutisohjaajana. Takana on poliittisia TV-ohjelmia satoja lähetyksiä. Suuryritykset tuhoavat meidän kallisarvoisen luontomme. Nyt olemme myyneet yhtiöille sähkönsiirron, maaperän rikkauksia, televiestinnän ja suunnitteilla ovat maantiet, rautatiet, terveydenhoito ja pohjavedet! Ihmiskunta alkaa vähitellen heräämään. Maailman järjestys muuttuu. Kansalaiset ovat kyllästyneet näennäisdemokratiaan. Kansa kokee ettei äänestämällä voi vaikuttaa. Nyt pitää antaa kansan päättää omista asioitaan.

Minulle iski suuri tarve hypätä politiikkaan astua ladunavaajaksi herättelemään ihmisiä ja politiikkoja. Olen ratkaisija tyyppi haluan ratkaista ongelmia ja auttaa muita. Ratkaisu on uusi yhteiskuntamalli. Näytän kampanjani aikana facebookissa ja youtubessa miten tuo malli toimii.

Haluan tuoda totuuden esiin. Läpinäkyvyyttä eduskuntaan. Ylhäältäpäin seuratessa huomaa kuinka korruptoitunut eduskunta on. Sen sätkynukkeja ohjaillaan jostain muualta. He saavat rahabonuksia, kun suuria päätöksiä tehdään ajamaan ylikansallisten suuryritysten etuja.

Uuden yhteiskuntamallin julki tuominen. Demokratia on tulossa tien päähän. Kansalta on viety mahdollisuus vaikuttaa. Kansalle valta takaisin. eriarvoisuus pitää loppua. Kun olemme saaneet itsemme kuntoon yksilötasolla voimme rakentaa malliyhteiskunnan.

Haluan antaa onnellisuutta ja toivoa tulevaisuudelle. Herätellä ihmiset omasta oravanpyörästään. Samalla tavalla ajattelevat ihmiset alkavat kokoontua yhteen. He ovat sydäntietoisia ja ajattelevat ihmisiä, luontoa ja universumia yhtenäisenä kokonaisuutena.


Pekka Ranta

Orkideatarhuri, DI

Sulkava
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 63
 
 
 
 
Pekka Ranta
 

Otaniemestä Elektroniikan DI , josta tuli Suomen teollisuuden ensimmäisen turvevoimalaitoksen tekijä. Se oli nuoren insinöörin yltiöpäinen hanke, joka on auttanut Simpeleen paperitehdasta purjehtimaan talouselämän myrskyjen halki ja toimii edelleen, turvekoksitehtaan kuntoonlaittaja, polttoturvetuotteiden kehityksestä ja markkinoinnista vastaava, Suomen ensimmäisen pellettitehtaan liikkeellepotkija. Sitten palaturvetekniikan levittäjä Suomen maaseudun työllistämiseen, Ruotsin ensimmäisen turvevoimalan tekniikasta vastaava sekä Ruotsin turveinstituutin tutkimuspäällikkö. Seuraavaksi teknologiapalvelun johtaja Vaasan teknisissä oppilaitoksissa sekä tietotekniikan opettaja useassa AMK:ssassa (Joensuu, Kotka, Tammisaari, Uusikaupunki) sekä Lappeenrannan ja Vaasan yliopistoissa ja tuotannon simuloinnin kehittäjä ja vähitellen Euroopan toiseksi laajimman kasvavien orkideoiden kokoelman kerääjä ja vielä Portugalin kuninkaan Luis I:n orkideakokoelman vuodelta 1879 uudelleen kerääjä.


Jari Roivas

Tehdastyöntekijä

Mikkeli
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 64
 
 
 
 
Jari Roivas
 

Olen 51v tehdastyöntekijä! Vaaliteemani ovat:
- Ei Natoon!
- Aktiivimalli ja Kiky sopimus pois!
- Turvapaikan hakijoiksi otetaan vaan apua tarvitsevia eli naisia ja lapsia!
- Pakolaiskiintiö lasketaan 500!
- Eläkeläisten verotusta laskettava, koska se on joillakin korkeampi kuin töissä ollessa!
- Poliiseja lisää ja pedofiileille ja raiskaajille todella kovat rangaistukset!
- Suomi tarvitsee 64 hävittäjää eli on uskottava asiantuntijoita!
- Venäjän pakotteita on pyrittävä purkamaan ja kauppaa ja matkailua lisättävä!


Maria Sirèn

Pappi

Pertunmaa
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 65
 
 
 
 
Maria Siren
 

Olen onnellinen pertunmaalainen ja maaseudun puolestapuhuja. Olen kolmisen vuotta sitten muuttanut mieheni kanssa työn perässä Pertunmaalle Helsingin ydinkeskustasta. Nyt jäätyäni papin työstä eläkkeelle on aikaa yhteiskunnallisiin ponnistuksiin. Olen kolmen lapsen äiti ja yhden lapsen isoäiti. Muita ammattejani ovat olleet: toimittaja, tiedottaja ja yrittäjä.

Yksi tärkeimmistä on, miten estämme Suomen autioitumisen? Mitä meidän pitää tehdä, että maaseutu pysyy elinvoimaisena? Ilman työtä ja toimeentuloa ei kukaan voi jäädä maaseudulle. Miten voimme lisätä maaseudun elinvoimaa? Ilman rahoitusta ei synny uusia työpaikkoja. Nykyiset pienviljelijät ovat tiukoilla ja varsinkin pienet maitotilat lopettavat toimintansa kannattamattomina. Mikä neuvoksi? Pienviljelijät voisivat erikoistua, esim. siirtymällä luomutuotantoon. Siirtymävaihe mihin tahansa vaatii rahoitusta.

Nuoret aikuiset ovat heränneet huomaamaan maaseudun arvon. Puhdas luonto ja monimuotoinen ympäristö houkuttelee muuttamaan maaseudulle, mutta jälleen on kysymys rahasta. Olisiko mahdollista, että valtio tukisi taloudellisesti nuoria yrittäjiä, jotka haluavat muuttaa kasvukeskuksista maaseudulle. Meidän on tehtävä kaikkemme, että Suomi ei autioidu. Ihmisten pakkautuminen kehä kolmosen eteläpuolelle nostaa asumiskustannuksia epäterveesti. Kiireinen elämän rytmi, ruuhkat ja etääntyminen luonnosta huonontaa ihmisten elämänlaatua. On vain tovi siitä, kun elimme agraariyhteiskunnassa. Suomalaisen juuret ovat maalaismaisemassa. Tehkäämme päätöksiä niiden hyväksi, jotka haluavat pala juurilleen.


Meri-Piia Sormunen

Opiskelija

Kangasniemi
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 66
 
 
 
 
Meri-Piia Sormunen
 

Olen 41v ja opiskelen metsätalousalaa Mikkelin amk:ssa. Työelämässä eri aloilla olen ollut aina, aloitin opiskelut nyt vasta vanhemmalla iällä. Lähdin ehdokkaaksi demokratian vuoksi. Nyt pitää saada vaihtoehtoja ja murrettua tätä Suomen nykyistä poliittista eliittiä, joka vie kansalaisia kuin pässiä narussa. Valtion kassaa kartutetaan kansalaisten hyvinvoinnin kustannuksella. Tässä kärsii niin vasen kuin oikeakin. Meillä on tärkeitä teemoja on pinnalla liiankin kanssa. Esim tärkeä olisi oppisopimuskoulutuksen uudistaminen niin ettei taloudellinen vastuu jää yrittäjälle. Oppisopimuksesta pitää kehittää todellinen vaihtoehto nuorille käytännön työntekijöille joita ei koulunpenkillä opiskelu kiinnosta. Näin mahdollisesti estetään syrjäytymistä sekä kasvatetaan käytännön työntekijöitä. Valtion otettava suurin taloudellinen vastuu koulutettavasta, ei yrittäjän! Yrittäjän on uskallettava ottaa nuoria oppisopimuksella ilman taloudellista riskiä.

Eduskuntaan tarvitsemme nyt vilpitöntä solidaarisuutta ja inhimillisyyttä päättäjiin. Valtion rahakirstu ei kasva jos ei kansalainen voi hyvin. Köyhät ja rikkaat, nuoret ja vanhat, kaupunkilaiset ja maalaiset, myös syrjäseutulaiset. Kaikki. Suoraa demokratiaa pitää lisätä pehmentämään näiden vallanhimoisten touhuja. Markka takaisin oman maan valuutaksi, ulkomaille valuvat miljardit ei tuo koskaan Suomeen kestävää talouskasvua,me olemme tuottelias kansa ja meidän pitää saada pidettyä omat eurot oman kansan hyväksi. Myös eläinsuojeluasiat nyky-Suomessa pitäisi jo saada oikealle tolalle. Lemmikkieläinbisnes kuriin ja eläinsuojelun valvonta toimivaksi