Eduskuntavaalit 2019 - Seitsemän tähden liike r.p.

Helsingin vaalipiiri


Charan Ailus

Puuseppä, myyjä

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 76
 
 
 
 
 

 


Barbara Elizabeth Fagerström

Yrittäjä

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 77
 
 
 
 
Barbara Fagerström
 

Olen viiden lapsen äiti Helsingistä ja toiminut yrittäjänä vuodesta -96. Suomi ei voi hyvin ja siihen on saatava muutos HETI! Lasten ja nuorten pitää saada tuntea olonsa turvalliseksi, niin päiväkodeissa, kouluissa ja kaduillakin. Vanhusten tulee saada tuntea olonsa arvostetuksi ja saada ihmisarvonsa mukaista hoitoa ja välittämistä. Maahanmuutto kuriin siten , että siitä ei aiheudu haittaa meille itsellemme.

Pyrkikäämme siihen, että Suomessa olisi taas hyvä olla ja tuntea olonsa turvalliseksi. Suomalaiset ovat hyväsydämmistä ja auttavaista kansaa, mutta emme voi enää tehdä auttamista omalla kustannuksellamme!


Peter Fryckman

Yrittäjä

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 78
 
 
 
Peter Fryckman
 

Olen suomalainen yrittäjä/hallituksen puheenjohtaja, jolla on vankka kokemus kansainvälisestä kaupasta, sekä valtiota ja verottajaa vastaan taistelemisesta. Mikäli todella haluat asioihin muutosta, minä olen sinun valintasi. Asiat eivät muutu samoja henkilöitä ja puolueita äänestämällä, eivätkä äänestämättä jättämällä.

Vaaliteemani on reilusti itsenäinen ja terveesti itsekäs Suomi - pieni maa pärjää myös tulevaisuudessa, kun se uskaltaa olla oma itsensä ja ajaa omaa etuaan.

Yrittäjyyden esteet on poistettava, ainoastaan työperäinen maahanmuutto sallien.

Koulutusjärjestelmäämme on muutettava motivoivaksi, tulevaisuus vaatii entistä korkeampaa osaamista jotta pystymme säilyttämään hyvinvointiyhteiskuntamme. Perintäteollisuus on saatava kuriin, kansalaisten ryöstämisestä on tullut laillistettua ryöstöä tässä maassa.

Vanhusten hoidossa olisi syytä tukea kotihoitoa rahallisesti huomattavasti nykyistä enemmän, tällä taataan sekä vanhuksille paremmat olot, että helpotetaan julkisien hoitopalveluiden ruuhkaa, samalla vapauttaen työpaikkoja nuorille. €500/kk on lähinnä vitsi hoitotyöstä, varsinkin kun sama palvelu hoitokodeissa joihin vanhukset nyt pakotetaan maksaa ainakin kolmin kertaisesti tuon, ja rahat valuvat veroparatiiseihin. Kotihoitoon sijoitetut rahat jäävät paikalliseen talouteen kiertämään, ja sen kerrannaisvaikutus maan talouteen on huomattava.

Ulkopolitiikkaa on ryhdyttävä hoitamaan realistisesti, naapurinamme on maailman ylivoimaisesti suurin valtio, on sekä maamme talouden, että turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää ylläpitää hyviä diplomaattisia- ja kauppasuhteita Venäjän kanssa. Nato ei luo Suomelle turvallisuutta, vaan lisääntyviä uhkakuvia. Oma puolustus on turvallisuutemme ydin, puolustuksen ulkoistaminen NATO:lle onnistuu yhtä hyvin seurauksin kuin sähköverkkojemmekin ulkoistaminen. On myös syytä huomata, että vaikka NATO:a markkinoidaan meille puolustusliittona, se ei ole ikinä käynyt puolustussotaa missään, vaan hyökännyt. Meillä ei ole halua eikä tarvetta tulla vedetyksi sotiin toiselle puolelle maapalloa jonkun amerikkalaisen kenraalin vaatimuksesta, saati sitten tuoda sotaa omalle maaperällemme.


Kari Haapasalo

Yrittäjä, ammattimainen autonkuljettaja

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 79
 
 
 
 
Kari Haapasalo
 

Olen aikalailla tavallinen suomalainen mies, jonka elämänkaari kattaa sodanjälkeisten, kansalle ja ihmisille ikimuistoiset 1960 ja 1970 lukujen vuosikymmenet. 1970 luvun hurja nuoruus vaihtui 1980 - 2000 luvun seesteiseen perhe-elämään. Työnteko, sisukkuus, muiden auttaminen ja rehellisyys ovat jäänneet elämänohjeiksi taipaleelta. Kaikki saamani henkinen pääoma, jonka olen saavuttanut on perheeni ja muiden suomalaisten myötä elämisen ansiota. Koska olen saannut itselleni niin paljon, olen nyt valmis maksamaan kunniavelkaani teille takaisin. Lupaan ymmärtää puhumisen ja tekemisen eron sekä puolustaa niitä arvoja, joiden ansiosta meitä kutsutaan Suomalaisiksi.


Miika Haapio

Graafinen suunnittelija

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 80
 
 
 
 
Miika Haapio
 

Olen 39 vuotias Helsinkiläinen yksin asuva mies. Olen työskennellyt monilla aloilla, erimittaisissa työsuhteissa. Suvussani on myös yrittäjiä, joten olen myös tietoinen yrittäjyyteen liittyvistä haasteista. Elämääni mahtuu myös aikuisopiskelua sekä jakso työttömänä sairastuttuani, tiedän miltä tuntuu kun ei ole rahaa ostaa ruokaa eikä vaatteita. Olen osallistunut vapaaehtoisena ruokajakelutoimintaan ja joutunut ahdingossa myös itse turvautumaan tähän viimeiseen oljenkorteen, jota nykyinen hallitus on pyrkinyt ajamaan alas.

Olen syvästi pettynyt siihen tapaan jolla Suomea on pitkään johdettu. Omien kansalaisten hyvinvointi ei tunnu päättäjiä kiinnostavan, päätöksiä tehdään kansainvälisten pankkien ja suuryritysten ehdoilla. Suomen itsenäisyydestä on enää rippeitä jäljellä ja hyvinvointiyhteiskunta on enää muisto entisistä ajoista. Päättäjien mielestä suomalaiset eivät tuota riittävästi lapsia halvaksi työvoimaksi suuryrityksille joten Suomeen on houkuteltu väkeä ulkomailta, kulttuureista jotka ovat ristiriidassa suomalaisia perusarvoja vastaan.

Luonto on minulle, sekä kaikille muille (vaikka eivät sitä ymmärtäisikään) elintärkeä asia. Olen käyttänyt omaa vapaa-aikaani ympäristön, erityisesti eläinten pesintäpaikkojen siivoamiseen jätteistä, tämän kaltaista toimintaa pitää tukea enemmän. Suomessa tulee ottaa ympäristön hyvinvointi paremmin huomioon päätöksenteossa. Suomalaisten teot yksin eivät ehkä ole riittäviä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen, mutta omat metsämme ja vesistömme me pystymme vielä pelastamaan.

Kansanedustajana lupaan tehdä kaikkeni suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan sekä korvaamattoman luontomme pelastamiseksi, sekä järkevän ja toimivan maahanmuuttopolitiikan saavuttamiseksi.


Seppo Hauta-aho

Puoluesihteeri, tietotekniikan insinööri

Hämeenlinna
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 81
 
 
 
 
Seppo Hauta-aho
 

 


Mika Huovinen

Lehtori

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 82
 
 
 
 
Mika Huovinen
 

 


Martti Issakainen

Metsänhoitaja, yrittäjä

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 83
 
 
 
 
Martti Issakainen
 

Olen toiminut yrittäjänä yli 20 vuotta kansainvälisen kaupan parissa. Sitä ennen toimitusjohtajana Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa runsaat 10 vuotta. Aikaisemmin mm. SITRA:n asiantuntijana, Metsäteollisuuden tiedottajana sekä yksityismetsätalouden hallintotehtävissä. Paavo Väyrysen kampanjatiimissä Helsingin kuntavaaleissa 2017 ja presidenttivaaleissa 2018. Stelk Finlandin puheenjohtaja ( 2014 - ), Venäjän luostarien ystävien puheenjohtaja 2018 - .

Harrastan kansainvälistä politiikkaa, kirjallisuutta ja kirjoittelua eri lehtiin (free lancer – toimittaja) ja nettilehti Uuden Suomen blogisti (www.uusisuomi.fi/puheenvuoro). Liikuntaharrastuksista mainittakoon kävely, hiihto ja pyöräily. Sukujuureni ovat luovutetussa Karjalassa (Korpiselkä / Suojärvi). Olen Helsingin ortodoksisen seurakunnan jäsen. Kielitaidostani voisi mainita sujuvan englannin, ruotsin ja tanskan sekä livvin kielen tyydyttävän hallinnan. Olen naimisissa ja meillä on kolme lasta ja viisi lastenlasta. Olen utelias ”ikuinen opiskelija.”

Haluan tehdä työtä avoimen, yrittäjähenkisen, itsenäisen ja sotilaallisesti sitoutumattoman Suomen puolesta Euroopan liittovaltiokehitystä vastaan, maassa jossa kaikilla on hyvä ja turvallinen olla. Pitemmällä aikavälillä visioni on Suomen irrottaminen epädemokraattisesta EU:sta ja sen byrokraattisesta rakennelmasta sekä liittämisestä tiiviiseen itsenäisten Pohjolan valtioiden muodostamaan talousliittoon. Kauppasuhteet Euroopan valtioihin ylläpidettäisiin myös jatkossa. Suomen itsenäisyys turvataan parhaiten hyvillä suhteilla naapurimaihin ja vahvalla omalla puolustuksella.


Ilja Janitskin

Markkinoinnin ammattilainen, toimittaja

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 84
 
 
 
 
Ilja Janitskin
 

42-vuotias moniyrittäjä. Asunut Suomen lisäksi  USAssa, Espanjassa ja Andorrassa. Matkustellut sitäkin enemmän. EU-kriittinen, NATO-kriittinen. Isänmaallinen nationalisti.

Sananvapaus kuuluu kaikille!


Arhi Kuittinen

Ohjaaja, kirjoittaja

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 85
 
Arhi Kuittinen

Ilmari Larjavaara

Valt. tri, BBA Venäjä-asiantuntija

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 86
 
 
 
 
Ilmari Larjavaara
 

 


Harri Lindell

Eduskuntaryhmän pääsihteeri

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 87
 
 
 
 
Harri Lindell
 

Itselläni on pitkä poliittinen kokemus. Olen tehnyt politiikkaa jo yhdeksänkymmentäluvun alusta lähtien.

Olen ollut Helsingin kaupunginvaltuutettuna, maakuntavaltuutettuna ja poliittisen lehden päätoimittajana noin kahdeksan vuoden ajan. Sekä monissa muissa poliittisissa näköala tehtävissä.

Tällä hetkellä olen Eduskuntaryhmän pääsihteerinä keskeisellä paikalla politiikan ytimessä eduskunnassa.

Sydäntäni lähellä on erityisesti pääkaupunkiseudun kehittäminen ja vaurauden ylläpitäminen ja lisääminen. Onhan Helsinki maamme pääkaupunki jonka erityisasema pitää säilyttää ja entisestäänkin parantaa.  

Turvallisuusasiat ja toimiva terveyspalvelut ja sosiaalipalvelut niihin panostaisin nykyistä enemmän.  Lapsia ja yksin asuvien asemaa unohtamatta.

Tehdään tämä yhdessä, toivon että voisit antaa äänesi minulle ja luottaa siihen että ajan helsinkiläisten parasta seuraavat neljä vuotta eduskunnasta käsin.


Ilkka Luoma

Kiina- ja ympäristökonsultti

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 88
 
 
 
Ilkka Luoma
 

Tähtiliikkeen kansanedustajaehdokas Ilkka Luoma Helsingistä – numero on 88, joka on monissa kulttuureissa onnennumero – tässä tuplana. Ei vain onni, vaikka sitä me kaikki toivomme, vaan teot, jotka pohjaavat lupauksiin. En lupaa paljon – lupaan kuitenkin yhden asian: Kuuntelen, kun joku haluaa puhua asiasta, nyt, huomenna ja aina.

Tärkein tehtävä mitä kansanedustaja voi tehdä – vaikka yksin!

Nyt ennen vaaleja on jo käynnissä sättiminen, vinoilu ja toisensa poljenta – ”et voi olla oikeassa, koska minä olen tätä mieltä” – tätä kuulee liikaa. Suuressa salissa Arkadianmäellä näemme yhteenottoja – aikana, jolloin päällemme käyvät suuremmat ongelmat kuin koskaan.

Puhalletaan vastakkainasettelu poikki, kotona ja vieraissa – kunnioitetaan kunkin ajatusmaailmaa Suomessa ja muualla. Haetaan ne yhteiset asiakohdat, joissa jokin kansakuntaa hyödyttävä asia kohtaa – ollaan yhdessä, puhalletaan yhteiseen kokkoon, jotta Juhannuksena on aito kesä ja laiho kasvaa...

Löydetään yhteistyö – niinpä lupaan olla rakentaja – sillanrakentaja, yhdistäjä, vaikka yksin aloittaen, mutta positiivisuus ja terve uteliaisuus  luo yhteyttä nähdä pidemmälle – me emme kukaan ole koskaan kaikilta osin aina oikeassa – en ainakaan minä.


Lars Sebastian Löfgren

Asentaja, kokki

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 89
 
 
 
 
 

 


Laura Niitamo

Omaishoitaja

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 90
 
 
 
 
Laura Niitamo
 

 


Leo Patrikainen

MKT yrittäjä

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 91
 
 
 
 
Leo Patrikainen
 

 


Matti Pussinen

Työtön, kansalainen

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 92
 
 
 
 
Matti Pussinen
 

Olen 20-vuotias työtön helsinkiläisnuori, aikani on kulunut hakemuksia täytellessä ja elektronista urheilua seuratessa ja sen parissa työskennellessä harrastuspohjalta. Minulla ei ole vuosien kokemusta miltään alalta, mutta minä elän samaa todellisuutta kuin hyvin moni Suomalainen nuori. Nykyisessä Suomen sosiaaliturvajärjestelmässä on liikaa turhaa byrokratiaa mistä pitää päästä eroon, ja minä olen valmis työskentelemään kovaa sen eteen. Minulle täydellinen Suomi on sellainen jossa jokaisella ihmisellä ja yrityksellä on hyvä olla ja ketään ei jätetä yksin.


Ari Salo

Opiskelija

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 93
 
 
 
 
Ari Salo
 

 


Jarmo Suomi

Radiotoimittaja

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 94
 
 
 
 
Jarmo Suomi
 

 


Pirkko Turpeinen-Saari

Psykiatrian, lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri

Raasepori
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 95
 
 
 
Pirkko Turpeinen-Saari
 

Olen psykiatri, ylilääkäri (eläkkeellä) ja tietokirjailija. Kansanedustaja olin v. 1983-87. Olin myös pitkäaikainen Helsingin kaupunginvaltuutettu. Toimin 25 vuotta Helsingin nuorisopsykiatriasta vastaavana lääkärinä kehittäen terveydenhuoltoa. Tätä prosessia kuvaan kirjassani "Ahdingossa luova lapsi ja nuori".

Oikeistohallitus ajoi soten karille. Sosiaali- ja terveydenhuolto on toteutettava kuntien ja kuntayhtymien omana toimintana. Ylikansalliset, ahneet yhtiöt eivät kuulu terveydenhuoltoon tai vanhusten ja lasten hoitajiksi. Piste! Oikeisto on vienyt Suomen vaarallisesti Naton liittolaiseksi Venäjää  vastaan. Tämä kehitys pitää pysäyttää. Suomen media on muodostanut valtion huoltovarmuuskeskuksen kanssa "Mediapoolin". Se toimii yhteydessä Naton hybridikeskuksen kanssa yrittäen aivopestä suomalaiset Nato-jäsenyyden kannalle. Verovaroillamme toimiva Yle on irrotettava Mediapoolista, sananvapaus palautettava. Olen naimisissa. Lapsia kolme, lastenlapsia seitsemän.
Lue blogejani: www.turpeinen-saari.net


Yilmaz Yakup

Yrittäjä, kirjailija

Helsinki
Helsingin vaalipiiri

Ehdokasnumero: 96
 
 
 
 
Yakup Yilmaz
 

Olen kotoisin Turkista. Tulin Suomeen 90-luvun alussa tekemään väitöskirjaa.
Olen toiminut tutkijana, keksijänä, kirjailijana ja ulkomaankauppan erikoistuneena yrittäjänä; kaksi patenttia VTT:n kanssa, nejällä kielellä julkaistu  kirja, Kauppalehden Menestyjä-sertifikaatti 2014.

Myös olen toiminut;
- Helsingin kaupungin maahanmuutto-ja kotoutumis-asioiden neuvottelukunnan jäsenenä 2013 - 2015.
- Helsingin kaupungin yhdenvertaisuustoimikunnan varajäsenenä 2017 - 2019
- Helsingin Kokoomusyrittäjät Ry:n Hallituksen jäsenenä 2018-2019.
- Olin ehdolla 3 kertaa kunnallisvaaleissa (2008, 2012 ja 2017) ja kerrallaan eduskuntavaaleissa (2015).