Eduskuntavaalit 2019 - Seitsemän tähden liike r.p.

Hämeen vaalipiiri


Tero Ahtola

Yrittäjä

Forssa
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 117
 
 
Tero Ahtola
 

Autoilijoilta ei saa kurittaa enempää nostamalla polttoaineen tai käyttömaksujen hintaa.

Koulutus (varsinkin ammattikoulu) on palautettava kestävälle tasolle.

Meidän pitäisi ensisijaisesti huolehtia maamme kansalaisten hyvinvoinnista toimivilla kunnallisilla palveluilla, joita tarvittaessa voidaan täydentää yksityisillä ja emme voi toimia koko maailman sosiaalitoimistona. Ei myöskään pidä demonisoida lihaa, kun kuitenkin 30% kaikesta ruoasta menee maailmassa roskiin aiheuttaen 8% koko maailman päästöistä. Euron ja EU:n ongelmista ja tulevaisuudesta täytyy keskustella avoimesti.


Marco Behm

Lauluntekijä, laulaja

Lahti
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 118
Marco Behm
 

Tervehdys hämeen vaalipiirin äänestäjät. Minun pääni sisään pääsee helposti Marco Behm Eduskuntavaaliehdokas Facebook tilin kautta. Siellä on linkkejä Uusi Suomi blogin kirjoituksistani, linkkejä You Tube tiliini ja muita linkkejä minusta. Kaikki nämä löytynevät myös Marco Behm Twitter tililtäni. Hyvää kesän odotusta teille ja tuokoon elämä teille kaikkea sitä hyvää ja otollista jota sydämenne halajaa, se ei ole minulta pois. Minä itken itkevien kanssa ja nauran nauravien kanssa.
Nöyrin vaaliterveisin Marco ”Beme” Behm


Satu Jaatinen

Yrittäjä, kauppatieteiden maisteri

Asikkala
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 119
 
 
Satu Jaatinen
 

Olen Lahdesta kotoisin, ollut investointipankkiirina Lontoossa 25v. ja viimeiset kaksi vuotta Asikkalan kunnallispolitiikassa ja luottamustehtävissä.

Poliittinen päätöksentekojärjestelmämme on vakaa ja erinomainen mutta kärsii luottamuspulaa koska se ei ole pystynyt vastaamaan nykyajan haasteisiin. Päätöksenteon tulee olla läpinäkyvämpää: enää ei riitä pelkkä poliittinen linjaveto ja yhden vaihtoehdon päätöksenteko.

Päätökset tulee valmistella perusteellisesti niin että eri vaihtoehtojen mahdolliset vaikutukset kokonaisuuteen ja tulevaisuuteen on ymmärretty ja päättäjat pystyvät perustelemaan ne kansalaisille. Ilman niitä ulkopuoliset tahot jotka ovat todennäköisesti taustatyönsä tehneet erittäin tehokkaasti, voivat päästä välistävetäjiksi ja edistämään omia päämääriään, meidän kustannuksellamme.

Päätöksenteon tulee myös olla tietoisempi kansalaisten tarpeista ajantasaisesti. Jos minut valitaan eduskuntaan niin sitoudun avaamaan Facebook sivun jossa ihmiset kertovat huolenaiheistaan ja minä päätettävistä asiosta. Sitoudun edistämään ihmisten mahdollisuutta vaikuttaa esim. kylä-  ja kaupunginosayhteisöiden kautta valtuustoihin ja edelleen eduskuntaan. Ehdotan että vaikutusarviointien ja kansalaisvaikuttamisen ministeriö perustetaan huolehtimaan näiden asioiden valmistelusta ja täytäntöönpanosta yhdeksi kaudeksi.

Työttömyys ja köyhyys (esimerkiksi elakeläisillä jota ei todellakaan saisi tapahtua) aiheuttavat pahaa oloa ja ja edesauttavat yhteiskuntamme rappeutumista hyvinvointiyhteiskunnasta, ja ääriliikkeiden syntyä. Niiden syihin tulee pureutua sen lisäksi että lopetamme yllämainittujen rahavirtojen virtaamiseen välistävetäjille ja muualle kuin hyvinvointiimme. Byrokratian päällekkäisyyksien karsiminen edesauttaa työllistymistä sekä suoranaisesti että välillisesti auttamalla pienten yritysten ja maatilojen perustamisen, ylläpitämisen ja palkkaamisen helppoutta.

Koulutuksen tulee olla oikeanlaista – sen tarkoitus ei saa olla pelkkä työllistäminen vaan työllistäminen sellaisiin ammatteihin joissa ihmisten on mahdollista kehittyä ja suunnitella elämäänsä pitkällä aikatähtäimella, tärkeänä osana yhteiskuntaa ja sen kehittämistä.

Suomalaisena kasvoin kunnioittamaan luontoa. Lontoossa asuessani minussa syveni myös toisen ihmisen kunnioitus, taustasta riippumatta. Uskon Euroopan yhteisön jäsenyyteen mutta meidän tulisi tietää paljon enemmän sen toiminnasta ja pystyä vaikuttamaan sen päätöksiin paremmin. Meillä tulee olla itsemääräämisoikeus rajojemme, puolueettomuutemme ja sisäisen taloutemme suhteen.

Tuen kestävää kehitystä ja näen että Suomen kasvun voimavara ovat työn ja sen tekijöiden kunnioitus, pienet maatilat, yritykset ja yhteisöt.  Pidän maamme omavaraisuutta ja maa- ja metsätalouden luonnonmukaisuutta tärkeänä ja tahdon tukea maatalouden ja maaseudun elinvoimaisuutta.


Juha Jario

Taksinkuljettaja

Janakkala
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 120
 
 
 
 
 

 


Kimmo Kautio

Asiantuntija

Hattula
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 121
 
 
 
Kimmo Kautio
 

Jouni Kolehmainen

Vanginvartija

Riihimäki
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 122
 
 
 
 
Jouni Kolehmainen
 

Olen 52-vuotias vanginvartija Riihimäeltä. Huolehtivainen isä ja isoisä. Olen työssäni kohdannut ja nähnyt huonoa johtamista, tehotonta ja turhaa byrokratiaa ja suoranaista veroeurojen tuhlaamista. Sitä lähden eduskuntaan kitkemään. Haluan vaikuttaa siihen millaisessa Suomessa elämme ja millaisessa Suomessa meidän lapsemme tulevat elämään.

Juureni ovat syvällä suomalaisessa maaperässä. Olen pienviljelijätilalla syntynyt ja jatkoin hetken aikaa nuoruudessani marjanviljelyä. Yrittäminen ja maanviljely ansaitsevat parempaa arvostusta kuin mitä ne nyt saavat. Aion ponnistella, jotta yrittämisen aloittaminen olisi helpompaa ja riskit pienempiä.

Yhteisestä turvallisuudesta ei pidetä Suomessa niin hyvää huolta kuin hyvinvointivaltiossa pitäisi. Rajat tuntuvat olevan auki monenlaiselle onnenonkijalle.  Suomessa ei tarvitse ymmärtää tai hyväksyä maailman kulttuureiden huonoimpia ja synkimpiä saavutuksia.  En usko olevani näiden ajatuksien kanssa yksin. Tarvitsemme muutosta.


Erkki Leskelä

Sähköasentaja

Lahti
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 123
 
 
Erkki Leskelä
 

Kurjstamispolitiikka loppuu nyt ja yhteiskuntaan tasapaino! Taistelen rikkaita suosivaa politiikkaa vastaan ja haluan meille kaikille paremman tulevaisuuden.

Köyhyys ja orjuudenkaltaiset työt eivät kuulu hyvinvointiyhteiskuntaan, siksi kannatan perustuloa ja muita keinoja näiden asioiden ratkaisemiseksi.

Vastustan korruptiota, huonoa veropolitiikkaa, Natoa, rikollisten maahanmuuttoa, demokratian ja sananvapauden häviämistä. Kannatan heikompiosaisten auttamista, sote palveluiden kuntoonlaittoa ja järkevää ilmastopolitiikkaa, jossa elämisestä Suomessa ei tehdä mahdottoman kallista.

Olen 35v, töitä koko ikänsä tehnyt, perheellinen mies lahdesta ja en ole aiemmin ollut politiikassa millään tapaa mukana. Miksi ehdokkaana? En välitä vallasta enkä himoitse rahaa, tärkeintä on, että joku alkaa vihdoin tekemään niitä oikeita ja järkeviä päätöksiä ja niissä kunnioitetaan ihmistä, yhtähyvin se voin olla minä.


Hannu Mäntylä

Luokanopettaja

Hausjärvi
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 124
 
 
 
 
Hannu Mäntylä
 

 


Anita Saarinen

Liikunnanohjaaja, koordinaattori

Padasjoki
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 125
 
 
Anita Saarinen
 

Kansalaisten ehdoilla toimiva 48 -vuotias nainen, joka ei lähde hutkimaan ennen tutkimista. Valtio-oppia ja oikeustieteitä lukeneena asioiden sisäistäminen poliittisesti on minulle helppoa, jo siitäkin syystä että käsitteet ovat nk. hanskassa.

Tärkeimpinä vaaliteemoina pienituloiset, velkaantuneet, sisäilmasairaat, vammaiset/vammautuneet ja maaseudun elinvoimaisuuden turvaaminen sekä lisääminen. Työelämässä olen ollut niin työttömänä, työtoiminnassa, harjoittelijana, työntekijänä kuin yrittäjänäkin. Politiikan parissa olen ollut mukana tavalla jos toisellakin lähes lapsuudesta saakka; ensin isän jalanjäljissä kulkien ja sen jälkeen omille poliittisille teilleni lähteneenä. Luottamustehtävissä olen ollut valtuutettuna, teknisen lautakunnan jäsenenä, maakunnallisen toimielimen (Tuoterengas) johtokunnan jäsenenä, kiinteistötoimitusten uskottuna miehenä, puolueen hallituksessa, puoluesihteerinä, puolueen puheenjohtajana ja valtiollisen poliittisen työryhmän jäsenenä.


Jarmo Saarinen

Asfalttityöntekijä, vahtimestari (eläk.)

Hollola
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 126
 
 
 
 
Jarmo Saarinen
 

 


Risto Suvanto

Varatuomari, kasvatustieteen maisteri

Hämeenlinna
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 127
 
 
 
Risto Suvanto
 

”Ihmisyys ja sen kehitystarve on pantava kaiken valtiollisen ja yhteiskunnallisen ja valtiollisen uudistamisen pohjaksi”. Tämä Santeri Alkion lause on ollut aiemmin Keskustapuolueen periaateohjelman mottona. Enää ei ole. Keskustapuolue on hylännyt perustajansa perusperiaatteen.

Minä katselen yhteiskuntaa tuon Santeri Alkion ajatuksen mukaisesti. Mitä siitä  seuraa, sen voi lukea sivustollani:  www.rauhanmaa.net.

Toinen hyvä lause Alkiolta: ”Yhteiskunta liikkuu liike-elämän lakien alla raskaasti, sillä ei ole mitään päämää, ei johtoa - - järjestelmä taistelee vain olemasssaolonsa puolesta, ei ihmiskunnan puolesta”.


Simo Toivanen

Henkilöautomekaanikko

Heinola
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 128
 
 
 
 
Simo Toivanen
 

Olen 37- vuotias henkilöautomekaanikko, aviomies ja isä Heinolasta. Olen ensimmäistä kertaa ehdokkaana poliittisissa vaaleissa. Asetuin ehdolle Seitsemän tähden liikkeen kutsusta koska puolueen teemat osuvat yksiin omieni kanssa.

Minulla on kokemusta erilaisista elämäntilanteista, ihmisistä ja haasteista. Tiedän kuinka vaikeudet voitetaan ja haasteet selätetään. Olen päättäväinen, yritteliäs ja suorapuheinen sekä erittäin kaukonäköinen ja harkitseva.

Kautta aikojen poliitikot ovat lupailleet "eläkesatasia" ja kuka mitäkin. Ainoa lupaukseni olisi hyödyntää maanläheistä elämänkokemustani ja olla ihmisen ääni.


Ari Valta

Huoltomies, maatalouskonekorjaaja yrittäjä

Humppila
Hämeen vaalipiiri

Ehdokasnumero: 129
 
 
 
 
Ari Valta