Hyviä ehdokkaita

Veli Hyypöläinen 16.5.2019

 

Herätkää suomalaiset! En usko, että me Tähtiliikkeen kannattajat olisimme Suomessa marginaaliryhmä jos vain saisimme asiamme kansalaisten pohdittavaksi.

Suon ihmisille vapauden olla mitä mieltä haluavat, kunhan he ovat vaivautuneet ensin tutkimaan myös maamme  EU-kriittisten perusteluita. Median ja tämän hetkisten valtapuolueiden luomasta välinpitämättömyyden unesta olisi syytä jo herätä. EU-kriittistä keskustelua maassamme kuvaa parhaiten toteamus, ettei sitä ole käyty. Nyt Tähtiliike yrittää toimia unilukkarina ja haluaa herättää suomalaiset tuosta raskaasta unesta.

Olenkin ilokseni havainnut, että meillä on nyt oikeasti asiantuntijoita eurovaaliehdokkaina. Kannattaa lukea heidän kirjoituksiaan, sillä niistä voi oppia.

Myös kirjoista voi oppia. Opettavaisista kirjoista yksi tärkeimmistä on Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogia. Kun itse sen aikoinaan luin, ajattelin, että tämä pitäisi kaikkien lukea ennen kuin asettuu minkään aatteen taakse. Pahalta tuntui kun porvari sorti köyhää torpparia ja vastaavasti ei tuntunut hyvältä ruotsinkielisen kartanonherran kohtalokaan sisällissodan puhjettua. Opin varomaan liian oikeistolaista ja liian vasemmistolaista politiikkaa. Keskitie on parempi Koskelan Jussin tapaan. Hänhän oli puolueeton ja sillä tavoin selvisi itse sodasta. Tosin hän sai surra poikiaan, jotka eivät puolueettomina pysyneet. Myös vaatturi Halmeen linja oli ihannoitavaa. Hän muisti köyhän asian ja ajoi kurjuuden vähentämistä keskustelemalla ja rauhanomaisin mielenosoituksin. Aseisiin Halme ei halunnut tarttua, mutta ei täysin pysynyt puolueettomanakaan kun meni punaisten alkumenestyksen innoittamana heitä hieman avustelemaan. Hänessä olisi hyvän käytöksensä ja sivistyksensä vuoksi ollut jopa valtiomies- tai vähintäänkin diplomaattiainesta. Yleisesti vallalla ollut epäoikeudenmukaisuus ja harkitsemattomuus kuitenkin sinetöi hänen kohtalonsa tuosta vain. Linnan trilogia auttaa ymmärtämään ihmisten eri taustoista johtuvaa käyttäytymistä. Entä mistä löytyy puolue Koskelan Jussin tyylisille keskitien kulkijoille nyky Suomesta? Ei ainakaan Aho-Sipilä -akselin mukaisesta keskustasta. Tähtiliikkeen linjassa on puolueettomuutta sekä köyhien asiaa tukevia ajatuksia ja nyt myös tekoja eurovaaliehdokkaiden myötä parhaiten. Pelkkä euroalueesta eroaminen auttaisi maamme köyhien tilannetta heti, koska talous lähtisi kasvuun ja jaettavaa olisi enemmän.

Ja kesken tämän kirjoittamisen sain iloisen viestin Paavo Väyrysen ryhtymisestä kansalaisliikkeen presidenttiehdokkaaksi. Tähtiliike varmasti tukee puolueettomuuden sitkeintä asianajajaa hankkeessaan.

Vaalijulistetyön touhussa eli rankkasateiden ja ilkivallan aiheuttamien tuhojen paikkailun lomassa

-Veli Hyypöläinen