VAARALLINEN NÄKYMÄTÖN MIES

Mauri Nygård 7.4.2019

 

Risto Suvanto

 

Ja nyt vedätetään! Aikaisemmat vaalit ovat osoittaneet, että Paavo Väyrynen saa gallupeissa alhaisemmat lukemat kuin itse vaaleissa. Nyt vedätykseen on entistä suurempi syy, sillä tavoitteena on Nato-jäsenyys ilman kansanäänestystä EU-mutkan kautta. Sitä Sipiläkin voimallisesti ajoi. Jäsenyys EU:n sotilasliitossa tarkoittaa samaa, jos ei vielä pahempaa, kuin jäsenyys Natossa, sillä Kaikki isot maat ovat Nato-maita.

Ja Väyrynen vastustaa sotilasliittoja.

Helsingin Sanomat itse kertoo 20.3.19, miten vedätys hoidetaan: ”Kannatusarvio on laadittu yhdistämällä vastaukset ja viime kuntavaalien tilastot”. Seitsemän tähden liike ei osallistunut kuntavaaleihin. HS:n tulokset voidaan siis tältä osin vetää hatusta, ja vedetäänkin.

Perinteisesti ryhmä ”Muut” saa gallupeissa pienemmän arvon kuin vaaleissa, ja nyt Seitsemän tähteä on sullottu tähän ryhmään. Sen sijaan vähemmän ehdokkaita keränneet siniset loistavat omalla nimellään.

Sitten MTV3:n televisiouutisiin 21.3.19:

Ensin iloittiin, kun enemmistö upseereista kannatti natottajien linjaa. Komentaja Lindberg oli näyttänyt tähän suunnan allekirjoittaessaan isäntämaasopimuksen. Yllättävää oli, että kolmas osa upseereista vielä potkii valtatutkainta vastaan, vaikka varmasti tietävät vaikutuksen ylenemiseen. Reservin kersantti tekee kunniaa!

Upseerijutun yhteyteen sopi mukavasti myös jokapäiväinen annos Venäjällä pelottelua. Sivumennen kysyen: kukahan ne jutut maksaa?

Sitten uutisissa kerrottiin ja näytettiin eduskuntapuolueiden puheenjohtajien sijoittuminen Nato-ulottuvuudelle. Eniten vastustaisivat Rinne, Andersson ja Sipilä ja kannattaisivat RKP:n, kokoomuksen ja sinisten puheenjohtajat. Halla-aho oli laitettu keskikastiin, mikä ei hänen aikaisempien puheittensa mukaan pidä paikkaansa.

Ja yksi oli niin vaarallinen mies ja puolue, että siitä ei uutislähetyksissä mainittu mitään. Vaarallinen näkymätön mies Paavo Väyrynen olisi tietenkin kuulunut jäsenyyden vastustajien keulaan.

Mauri Nygård

Tähtiliikkeen ehdokas 99
Vaasan vaalipiiri