Onnistuvatko Niinistöt ja Sipilä provosoinnissaan?

Mauri Nygård 31.3.2019

 

Risto Suvanto

 

Sauli Niinistö ilmoitti, että hänen uudella presidenttikaudellaan Suomi ei liity NATOn jäseneksi, ellei sitten Venäjä ala pitää
EU:ta ja Suomea NATOn kaltaisina vihollisinaan.

Ja sitten pojat jatkoivat Venäjän provosointia.

Tuoreinta ovat USA:n ja Ruotsin kanssa tehty puolustusjulistus, kansainvälinen sotaharjoitus venäläisten suuren juhlan, voitonpäivän, aikoihin ja CETA -sopimus. Sipilä puolestaan on pääministerinä ollut aktiivinen EU:n militarisoinnissa.

CETA tarkoittaa EU:n vapaakauppa- ja kumppanuussopimusta Kanadan kanssa. Sopimus sisältää edelleen myös investointisuojan ja erillisen välimiesoikeuden. Siten vaikka kanadalainen kaivosyritys voi haastaa Suomen valtion suuriin korvauksiin, jos ryhtyisimme perimään kaivostoiminnasta muualla käytössä olevaa maksua.

CETA on tarkoitettu vastaavan USA:n kanssa tehtävän sopimuksen edeltäjäksi, vaikka USA:n kanssa sopimus on presidentti Trumpin tahdosta jäähyllä. CETA merkitsee lisää valtaa Atlantin taakse kansainvälisille yrityksille ja kansallisvaltion roolin vähentämistä, eli Suomen sitomista yhä tiiviimmin Länteen ja pientä askelta yhä kauemmas aiemmasta puolueettomuudesta.

Varmaan Venäjällä on pantu merkille, miten viime vuonna nimenomaan Suomeen perustettiin NATOn ja EU:n yhteinen Hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus, valtio valtion sisälle. Myös USA on jäsen, ja eduskunta hyväksyi tästä hybridiuhan pesästä lain, joka tuli voimaan heinäkuun alussa viime vuonna.

Lain mukaan keskus ei kuulu Suomen valtioon, mitkään lait eivät ole siellä voimassa, eikä Suomen viranomaisilla ole sinne mitään asiaa. Nyt Helsingin Sörnäisissä voidaan vaikka harjoittaa kuulusteluja tehokkailla menetelmillä, ihmisiä voi sinne kadota, ja kaikkinainen urkinta ja vakoilu on mahdollista, sillä suomalaiset eivät saa seurata keskuksen tietoliikennettä.

Hybridisodan voisi suomentaa henkiseksi sodankäynniksi laajasti ymmärrettynä. Juuri sitä itseään keskuksemme harjoittaa. Sen tutkimusjohtaja on ennestään tunnettu Venäjä-kriitikko ja koko keskus on suunnattu Venäjää vastaan. Läntisen sotaelinkeinon vallassa olevalle Suomelle tyypillisesti keskus perustettiin vähin äänin, mutta nyt siitä oli maakuntalehdessäkin kokosivun juttu.

Venäläiset huomasivat varmaan myös isäntämaasopimuksen NATOn kanssa ja sen täydennykset sekä puolustusministeri Niinistön aloitteellisuuden saada tänne todella iso kansainvälinen sotaharjoitus. Eikä mitenkään voi jäädä huomaamatta valtamedian vuosia jatkunut Venäjän mollaus ja trollaus. Siitä huolimatta presidentti Putin ei näytä hermostuvan! Ei hermostu, kun ymmärtää, että hermostumista Suomen johtajat juuri haluaisivat, jotta saisivat tekosyyn liittää maa täydellisesti Natoon, vastoin kansalaisten tahtoa.

Mauri Nygård

eduskuntavaaliehdokas 99
Vaasan vaalipiiri