Suomen hyvinvointivaltion nousu ja tuho

Juha Heikkinen 4.4.2019

 

 

Suomen hyvinvointivaltion rakentaminen alkoi, kun maalaisliittolaisen presidentin Kyösti Kallion toimesta 1937 aloitettiin "punamultahallitusten" aika. "Kansanrintamahallitukset" rakensivat vuosina 1937-1987 Suomen hyvinvointivaltiota. 

Vuodesta 1987 alkoi Kokoomuksen dominoivien hallitusten aika ja suomalaisen hyvinvointivaltion purkaminen. Maalaisliitto-Keskustapuolue-Suomen Keskustassa on aina ollut vasemmalle kallellaan oleva siipi ja oikealle kallellaan oleva siipi. Helsingin Sanomien vasemmisto-oikeisto akselilla nykyinen Suomen Keskusta pullistuu oikealle kuin liikalihavan kaljamaha. Oikeistolaistuminen voi olla Suomen Keskustan tuho, sillä Suomessa on jo yksi "rikkaiden ja työnantajien edunvalvontajärjestö," Kokoomus. Toista Kokoomusta ei tarvita.

Suomessa olisi jälleen palattava "Punamultahallitusyhteistyöhön" ja "kansanrintahallituksiin" Suomen hyvinvointivaltion pelastamiseksi. 

Nykyisestä äärimmäisen kapitalismin, markkinaliberalismin ajasta olisi siirryttävä takaisin 1960-70-luvun Suomen "sekatalousjärjestelmään."

Suomen olisi siirryttävä myös takaisin omaan valuuttaan. Suomi oli ainoa rahaliiton maa, joka luopui omasta valuutasta ilman kansanäänestystä. Kansanäänestys omasta valuutasta olisi järjestettävä nyt. 

 

FM Juha Heikkinen, Tähtiliikkeen mikkeliläinen kansanedustajaehdokas