Toimiiko Suomessa mafia, ja onko verottaja oikeudenmukainen?

Harri Lindell 5.4.2019

 

Harri Lindell

 

Eräältä Suomen paikkakunnalta kuuluu kummia. Kuntaan oli tulossa suuren ketjun kauppa, jonka rakentamista viivytti valituksellaan paikallinen ulkomaalainen kahvila-/grilliyrittäjä.

Grilliyrittäjälle tulikin hetken päästä verottajalta tuli kirje, jossa karhuttiin noin 96 000 euroa maksamattomia veroja. Verot perustuvat yrittäjän mukaan Googlen sijaintitietoihin, jotka näyttävät, kuinka monta asiakkaan autoa on käynyt hänen yrityksessään. Tämä ei grilliyrittäjän mukaan voi pitää paikkansa, vaan autot ajavat Googlen mukaan viereiselle tontille, joka on kyseisen suuren kaupan tontti.

Grillin pitäjä on Turkkilainen. Hän on asunut Suomessa noin 26 vuotta. Hänellä ole mitään rikkeitä, vaan hän on toiminut yrittäjänä ja elättänyt 7 lastaan, itsensä ja vaimonsa.

Grilliyrittäjä onkin sitä mieltä, että verotuspäätös liittyy hänen valitukseensa, ja pian voi olla lisäksi ulosottomies lopettamassa hänen toimintaansa. Hän on tehnyt valituksen verotuspäätöksestä, mutta vero pitää maksaa, vaikka se jälkeenpäin todettaisiinkin väärin perustein määrätyksi.

Verottaja voi Suomessa väittää aivan mitä haluaa, ja todistustaakka jää veron maksajalle. Käsittämätöntä, eikö totta? Asian pitäisi olla päinvastoin niin, että verottajalla on velvollisuus todistaa väitteensä.

Pienellä paikkakunnalla kaikki asianhaarat liittyvät toisiinsa. Onko pienyrittäjän valitus ison kaupan rakennusluvasta todellinen syy verotuspäätökseen?

Sitä ei kukaan varmaankaan koskaan saa tietää, toimiiko laillistettu mafia Suomessakin?

 

Harri Lindell

Pääsihteeri
Tähtiliikkeen eduskuntaryhmä
eduskuntavaaliehdokas 87