Perussuomalaisten hajoaminen oli nähtävissä

Harri Lindell 30.3.2019

 

 

Harri Lindellin erosi perussuomalaisista ollessa Helsingin kaupunginvaltuutettuna, koska ei tuntenut sitä enää samaksi puolueeksi, mihin oli liittynyt vuonna 1999. Tämä eroaminen tapahtui useita kuukausia ennen kuin kyseinen puolue hajosi kahtia.  ”Äänestää rätkäytetään ja pulinat pois” ei sittenkään ollut totta. Vain se sanonta, että ”puolue ei ole vankila ja siitä pääsee pois” oli totta, ja sen todisti lukuisa joukko kansanedustajia perustaessaan oman sinisten puolueen.

Erotessaan Helsingin kaupunginvaltuustoryhmästä ja puolueesta Lindell kirjoitti julkisesti listan 20 kansanedustajasta, jotka  tulisivat eroamaan, ja osui oikeaan. Vain yksi kahdestakymmenestä palasi takaisin.

Eduskunnassa ryhmän pääsihteerinä toimivalta Lindelliltä tuli muutama virkamies kysymään vuonna 2019 oliko salaliitto kyseessä? Mitään salaliittoa ei ollut, mutta hänen politiikan vainunsa oli osunut oikeaan.

Suomessa tulevat ääriliikkeet nousemaan, kuten on tapahtunut muuallakin Euroopassa. Valitettavaa mutta totta, siihen ei hyvää politiikan tuntemusta tarvita ennustaakseen oikein, toteaa Lindell.

 

Uusi vainu tulevasta vaalituloksesta

Lindell sanoo sen ääneen:

– Tähtiliikkeen kannatus tulee olemaan hyvää ja he saavat useita kansanedustajia eri vaalipiireistä, vaikka puolue ei edustakaan ääriajattelua, vaan paremminkin valtiomiesmäistä, pitkään kokemukseen perustuvaa realismia.

– Perussuomalaiset tulevat olemaan toinen suuri yllättäjä, joka tekee hyvän vaalituloksen. Valtamedia yrittää kuitenkin vaientaa ja vähätellä molempia puolueita. Kuitenkin yksi varma merkki ennustuksen toteutumiseen on: valtamedia tahot haistavat vaalituloksen ennalta ja reagoivat edellä mainitulla tavalla.

Harri Lindell

Tähtiliikkeen Eduskuntaryhmän Pääsihteeri